Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Vänersborgs satsning på flickcupen: "Häftigt med ett sådant intresse"

Under lördagen arrangerades flickturneringen Fridacupen för första gången i Arena Vänersborg.

Med hela 19 deltagande klubbar, däribland lagsom Hammarby, Västerås SK, flera norska föreningar och västsvenska klubbar som Gripen Trollhättan, IFK Vänersborg och Villa/LAIK räknas cupen som landets största turnering.

– Vi är överväldigade över det stora intresset för cupen samtför den fina respons vi fått av de deltagande föreningarna. Jättekul och viktigt för flickbandyn, säger cupgeneralen Mats Ahlstedt.

För ett år sedan föddes idén om att starta en flickturnering i bandy hos IFK Vänersborg. Sedan några månader tillbaka har arbetet med cupenintensifierats och när inbjudningarna skickades ut till de olika föreningarnavisade sig att intresset var mycket stort.

– Det tog bara någon vecka så hade vi fulltecknat. Det var häftigt med ett sådant intresse, säger Mats Ahlstedt i IFK Vänersborgs organisation.

Första matchen spelades klockan åtta på morgonen och turneringen höll sedan på till cirka 20.30 med tre matcher samtidigt. Enda uppehållet gjordes för isbanearbete.

Fridacupens avslutande match var när Otterbäcken/Hajstorp vann den mycket jämna och spännande F12-finalen mot Surte/Kareby efter straffar där slutresultatet var 1–1. På tredje plats slutade Villa/LAIK som besegradeGripen Trollhättan.

I F10 var det norska Ready det bästa laget och vann sin klass före Mölndal och trea slutade IFK Vänersborg.

– Nu kommer vi att jobba inom föreningen för att denna cup skall bli årligen återkommande. Vi har fantastiska möjligheter att anordna en sådan här turnering i Arena Vänersborg där vi har allt samlat under ett tak, med bland annat fin restaurang, avslutar Mats Ahlstedt.