Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superdrama i Bandyallsvenskans sista omgång – Bandypuls sänder fem (!) matcher

Tisdag kväll klockan 19 – då spelas sista omgången i Bandyallsvenskan.
Alla matcher som gäller något sänds live hos Bandypuls.
– Fem matcher som gäller massor. Livesport när den är som allra bäst, säger Rikard Bäckman, Bandypulsredaktör.

Tellus är klar seriesegrare, Borlänge och Skutskär åker ur medan UNIK tvingas kvala sig kvar i Bandyallsvenskan.

Men sen återstår bara dramatik inför sista omgången som spelas tisdag 19.00 över hela linjen. Som Bandypulsanvändare kan du se ALLT av värde live.

– Vilken säsong det har varit i Bandyallsvenskan ändå, känns verkligen som att den serien har höjts i alla nivåer. Sen får vi den här dramatiken i sista omgången... Livesport när den är som allra bäst, säger Rikard Bäckman, redaktör på Bandypuls och projektledare för livesport i Mittmedia.

Förutsättningarna är följande: Rättvik möter Falu BS i ett rykande hett daladerby, bägge lagen har chans på plats i elitseriekvalet. Lidköpings AIK behöver slå Örebro i sista för att haka på i det racet, och Ljusdal har även möjligheter att vara med och tävla – två poäng borta mot Kalix krävs till att börja med.

I botten tävlar Kalix, Tillberga och Gripen om att undvika kval för att hänga kvar i Bandyallsvenskan – samtliga matcher där de lagen är inblandade sänds live.

SE RÄTTVIK–FALU BS HÄR

Vinnaren i Daladerbyt säkrar en kvalplats. Vid oavgjort så kan båda missa! Den här matchen är naturligtvis en av den bandyallsvenska säsongens allra största höjdpunkter.

SE LIDKÖPINGS AIK–ÖREBRO SK HÄR

LAIK har inte jättemånga mål att hämta in på Falu BS och Rättvik – en seger mot Örebro SK kan skicka laget till elitseriekval.

SE KALIX–LJUSDAL HÄR

Kalix behöver ta två poäng om man inte ska tvingas kvalspela sig kvar i Bandyallsvenskan. Ljusdal behöver vinna för att ha en chans på elitseriekval – och dessutom ha flyt med andra resultat.

SE TILLBERGA–NÄSSJÖ HÄR

Tillberga ovanför kvalstrecket har en poäng och 13 mål upp på Kalix. Så det skulle kunna räcka med kryss i sista matchen mot Nässjö för att klara sig undan.

SE KATRINEHOLM–GRIPEN HÄR

Det ska gå vägen för Gripen i Jocke Hedqvists avskedsföreställning. Men för att vara på den säkra sidan i att undvika kval så bör Trollhättegänget ta en pinne mot Katrineholm.