Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superdrama på Jernvallen – Hammarström hjälte när Edsbyn sänkte SAIK i förlängning

Edsbyn har utjämnat till 2–2 i semifinalserien mot SAIK.
Fjärde mötet på Jernvallen slutade 3–2 till Edsbyn efter att bortalaget avgjort i förlängning.

I den tredje semifinalen på hemmaplan fick Edsbyn en mardrömsstart som man aldrig kunde hämta sig från. I den fjärde matchen, utomus på anrika Jernvallen i Sandviken, kom man ut med ett annat fokus och höll tätt bakåt första halvtimmen.

Sandviken var dock det tyngre laget och det var också hemmalaget som spräckte målnollan i matchen. Med ett fint lyft hittade Ted Haraldsson fram till Christoffer Edlund och SAIK:s skyttekung placerade in bollen bakom Anders Svensson i Edsbyns mål.

Det målet blev också det enda i en chansfattig första halvlek, där Edsbyn fortsatt hade förtvivlat svårt att skapa några heta lägen på SAIK.

Direkt efter paus skottfintade Erik Pettersson bort hela Edsbyns försvar, tog sin i straffområdet och gjordes ner av Daniel Välitalo. Domare Jonas Kandell blåste straff och Pettersson själv skickade in straffen högt fram till 2–0.

Sandviken fortsatte efter det att föra matchen och hemmalaget kändes närmare ett tredje mål än vad Edsbyn var en reducering. Men just då chockade Edsbyn hela Jernvallen.

För Edsbyn skulle både få kontakt och komma ikapp och då gick det fort. Med 20 minuter kvar hittade Hans Andersson fram med ett lyft till Joel Edling. Fri med Joel Othén satte han reduceringen fram till 1–2. Och bara dryga minuten senare skaffade gästerna en hörna. Jonas Edling förvaltade det läget och skickade in bollen fram till 2–2.

Men Edsbyn var inte färdigt där. Matchen gick till förlängningen och redan efter 29 sekunder klev Mattias Hammarström, i stort sett osynlig hela matchen, fram och sköt 3–2 centralt i straffområdet efter starkt förarbete av Daniel Liw.

Nu väntar en femte och direkt avgörande match i Svenska Fönster Arena på söndag.

MATCHFAKTA

Sandviken–Edsbyn 2–3 efter förlängning (1–0)

Målen: 1–0 (30) Christoffer Edlund, 2–0 (49, straff) Erik Pettersson, 2–1 (71) Joel Edling, 2–2 (73, hörna) Jonas Edling, 2–3 (91, första förlängningsminuten) Mattias Hammarström.

Hörnor: 7–4.

Utvisningar: SAIK, 4x10. Edsbyn, 4x10.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 3 257.