Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superintresse i väst – Hellmyrs hoppas på hälften i hälsingederbyt: "Just nu ligger vi efter"

Martin Johansson hävdar att Villa–Vänersborg är bandy-Sveriges hetaste möte.
Inför hälsingederbyt mellan Edsbyn och Bollnäs får han medhåll av Per Hellmyrs.
– Det finns ett stort intresse här också, men just nu ligger vi efter med publiken, säger Bollnässtjärnan.

Det råder bandyfeber i Lidköping inför fredagens möte mellan Villa och Vänersborg. Villas klubbchef Jonas "Sparris" Johansson hoppas på publikrekord , och försvararen Martin Johansson menar att ingen match i elitserien når upp till rivalmötet i väst.

Samtidigt väntar klassikern Edsbyn–Bollnäs i Hälsingland. Men en av derbyts troliga huvudrollsinnehavare håller med om att slaget i väst-Sverige är snäppet hetare just nu.

– I och med att det är så mycket mer publik där nere så skapar det ett intresse i sig, så just nu är deras derby lite större än vårt. Bollnäs–Edsbyn var hetare för tio-femton år sedan tycker jag, men det är inte så att det har blivit för mjäkigt. Det är en match man absolut inte vill förlora, säger Per Hellmyrs.

Kan du känna avund inför draget runt derbyt söderut?

– Ja, det är klart man gör det, så vill vi ha det här också. Men det är frukten av ett långt arbete, från Villas sida framför allt. Nu när det också är lite hetare i Vänersborg så skapar det ett väldigt stort intresse. Det är jättebra för bandyn i stort, men för bandyn där nere framför allt, säger Per Hellmyrs.

– Det finns ett stort bandyintresse här också, men just nu ligger vi efter med publiken. Det finns lite att jobba på från båda klubbarna, även om man redan försöker med alla medel man kan.

LÄS ÄVEN: Bollnäs tappade poäng efter billiga baklängesmålet

Inför mötet med Edsbyn ligger Per Hellmyrs tvåa i assistligan med 13 målgivande passningar. Bara SAIK-stjärnan Alan Dzhusoev och Vetlandas mittfältare Pontus Blomberg har gjort fler – båda med 14 assist.

Men Bollnässtjärnan har fortfarande en bit kvar till toppform. Förklaringen tycks vara enkel.

– Vi har haft usla förutsättningar. Det har varit riktigt, riktigt dåligt. Jag tror inte att vi har gjort två träningar heller med riktigt bra väder och is. Samtliga hemmamatcher har varit samma visa. Då är det svårt att hitta formen, att det flyter på och funkar som man vill, säger Per Hellmyrs och fortsätter:

– Ändå har vi stångats och tagit segrar och mycket poäng. Jag tycker att vi har gjort det jättebra hittills, och då ska man komma ihåg att lagen i hall har hundra procent bättre förutsättningar än vad vi har.

TV: Se höjdpunkterna från Vänersborg–Bollnäs

Hur är det för dig att åka med Bollnäs till Edsbyn och möta moderklubben?

– Jag tycker att det är en jättehärlig uppgift och en rolig match att spela. Sedan är det en otroligt tuff bortamatch, men vi brukar göra bra prestationer där, säger Per Hellmyrs, som gör sin totalt sjätte säsong i Bollnäs.

Är det fortfarande speciellt att möta Edsbyn trots alla år i Bollnäs?

– Det är alltid speciellt. Så har det alltid varit och känslorna har inte försvunnit, utan det är hemma. Så det är klart att det är extra känsla i den bortamatchen för mig.

Givna frågan då: Ditt kontrakt går ut efter säsongen. Vad händer sen?

– Jag har fullt fokus på den här säsongen och nästkommande match, så får vi ta det där sen, säger Per Hellmyrs.

Över 5 000 åskådare väntas se Villa–Vänersborg på fredagskvällen. Per Hellmyrs hoppas att hälsingederbyt åtminstone lockar hälften.

– Hoppas verkligen att vi kan landa runt 2 500 i alla fall. Jag tippar att det kan komma 1 300-1 400 från Edsbyn och 1 000-1 200 från Bollnäs.

Och matchen?

– Jag tror att det blir en väldigt bra match med mycket fart. Vi vet att vi får bra förutsättningar, då kan vi också vrida upp vår maskin lite grann. Men Edsbyn är otroligt duktiga med sitt sätt att spela i år och det har vi största respekt för, säger Per Hellmyrs.