Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svaret på Forslunds kritik: "Finalen är dyr – men turneringskortet är förbaskat billigt"

Tränarprofilen Jocke Forslund är starkt kritisk mot biljettpriserna till bandy-VM.
SAIK:s klubbchef Pär Söderlund, som är sportansvarig i VM-organisationen, håller med – till viss del.
– Turneringskortet är relevant, men för enstaka matcher kan jag personligen tycka att det är lite dyrt, säger han.

I en intervju med Bandypuls på måndagen var Bollnästränaren Jocke Forslund från Sandviken rejält kritisk mot biljettpriserna till VM som spelas i Göransson Arena i månadsskiftet januari-februari. Han beskrev prissättningen som "hutlös" och sade bland annat att han inte tänkte betala 550 kronor för att gå på VM-finalen.

På eftermiddagen besvarades kritiken av SAIK:s klubbchef Pär Söderlund, som även är involverad i arbetet med VM.

– Min kommentar till det är: Ja, jag kan hålla med om att finalen är dyr, men det är därför man har tagit fram turneringskortet för de riktigt bandyfrälsta. Det är å andra sidan billigt, säger Pär Söderlund, som vill betona att han inte hunnit läsa artikeln med Jocke Forslunds kritik.

Priset för turneringskortet är 1 450 kronor under november-december och 1 850 i december. Är det en relevant prissättning, tycker du?

– Turneringskortet tycker jag är relevant, men för enstaka matcher kan jag personligen tycka att det är lite dyrt.

Folk i sociala medier har enhälligt hoppat på Forslunds tåg om att biljetterna är för dyra. Förstår du reaktionerna?

– Jag förstår de reaktionerna, men det är ganska angenämt att hoppa på ett sånt tåg när man säger att nåt är för dyrt. Finalmatchen, det är klart att den är dyr och jag har full förståelse för att folk tycker det, men därför togs turneringskortet fram och då är det förbaskat billigt i stället. Det är det man ska passa på att köpa om man vill se många matcher.

Pär Söderlund, som i huvudsak är involverad i det sportsliga runt mästerskapet, är inte tillräckligt insatt i biljettfrågan för att kunna ge svar om hur försäljningen går.

– Det går inte in så jättemycket folk i arenan, och det är mycket sponsorer, internationellt bandyfolk och förbundsfolk som kommer, så nånstans måste man väl få in pengar. På så vis förstår jag prissättningen.

Med reaktionerna som blivit, kan det bli aktuellt att dumpa priserna om biljetterna inte går åt?

– Jag bestämmer inte det, men där kan jag säga nej. Det vore som att säga "köp inte biljetter nu", så nån prisdumpning blir det inte, säger Pär Söderlund.

Fotnot: Svenska bandyförbundet har i sociala medier fått kritik för biljettpriserna till VM. Den kritiken är dock direkt felaktig. Det är, enligt Pär Söderlund, VM-organisationen som ligger bakom prissättningen.