Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges jakt på VM-guld har startat: "Vi ville tvätta bort elitserietempot"

De svenska förberedelserna i jakten på guld är i gång.
På torsdagen samlades VM-truppen i Sandviken och körde första passet ihop.
– Det här är en, två, tre nivåer till jämfört med vanliga träningar i klubblagen, säger förbundskaptenen Svenne Olsson.

LÄS ÄVEN: Bandypuls liverapporterade från landslagets första träning

Det har snart gått fem år sedan Sverige vann VM-guld. Senast var i Almaty i Kazakstan 2012.

Nu har resan mot en ny världsmästartitel börjat. Klockan 11.30 på torsdagen samlades det svenska landslaget i Sandviken inför söndagens VM-premiär mot Finland i Göransson Arena. Samlingen öppnade med gemensam lunch före eftermiddagens träning som pågick i två timmar från klockan 14.

– Det kändes jättebra. Grabbarna såg fräscha och koncentrerade ut, och det var fantastiskt bra kvalitet på de flesta grejerna när isen var ruggigt bra, säger Sveriges förbundskapten Svenne Olsson.

LÄS ÄVEN: Här är den svenska VM-truppen

Träningen inleddes med smålagsspel på två planhalvor och en enklare spelövning innan fokus flyttades till matchspel, som präglade större delen av landslaget första pass.

– Första träningen ville vi framför allt få i gång snurret och intensiteten, och egenligen tvätta bort elitserietempot. Internationellt är det ett helt annat tempo, och ska du upp på den högsta nivån så behöver de här grabbarna få spela så mycket som möjligt med varandra, säger Svenne Olsson.

– Det här är en, två, tre nivåer till jämfört med vanliga träningar i klubblagen, så vi ville ha en riktig genomsköljare. Därför spelade vi riktigt mycket och hade intensiva övningar.

TV: Bandypuls livesände när Svenne Olsson presenterade VM-truppen

I vattenpauserna mellan matcherna var det just den höga intensiteten som var ett av samtalsämnena spelarna emellan. SAIK-stjärnan Christoffer Edlund beskrev tempot som "helt sjukt".

– Bollen gick fantastiskt bra och det var riktigt bra snurr på det hela, framför allt de tre första spelmatcherna. Mer att ta med sig var glädjen i att få träffas. Spelarna försöker hjälpa varandra med olika positioneringar och roller, och det är glädjande. Då vill man vara med och bidra och inte bara tänka på själv. Det tycker jag är viktigt, säger Svenne Olsson.

Och inga skador?

– Peppar peppar så höll det sig och gick bra den här gången, även om det är nära många gånger. För tempot blir ju högt och det är vinnarskallar det handlar om. Det var väl Pizzoni som hade kunnat blåsa över Danne Andersson totalt, men han skonade honom in i det sista.

I elitserien hade det smällt?

– Ja, det hade det nog gjort, säger Svenne Olsson med ett skratt.

Landslagets nästa träning är klockan 14 på fredagen.

LÄS ÄVEN

Othén missar VM: "Känns oerhört tungt"

Hedberg kallas in efter Othéns skada: "För mig är Bergwall nummer ett" (Plus)