Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teemu Määttä om soloåkningen från eget straffområde: "Det var konstigt"

Från eget straffområde till det offensiva.
Teemu Määttä stod för en riktig solokörning i segern mot Kalix.
– Ett av de snyggaste målen jag någonsin har gjort, säger Siriusspelaren.

Annons

TV: Se målet i klippet nedan

LÄS MER: Jansson Hydling om "assisten" till solomålet: "Han tyckte väl synd om mig"

Det var vid ställningen 1–1 i slutet av den första halvleken som Teemu Määttä tog fart vid eget straffområde. Johan Jansson Hydling släppte bollen och Määttä skrinnade uppåt i banan.

Och han stannade inte förrän han tio sekunder senare hade avverkat hela planens längd, och avslutat solkörningen med att placera in bollen bakom Kalixmålvakten Abbe Bodin.

Själv skrattade Teemu Määttä bara när målet kom på tal efter matchen.

– Det var konstigt. Jag tänkte ju passa, men så hade jag så bra fart och det blev öppet. Kalix trodde nog att jag bara skulle lämna ifrån mig bollen. Jag vet inte vad som hände, men det blev nog ett av de snyggaste målen jag någonsin har gjort, säger han till UNT .

Sirius vann med 5–3 och ligger nu nia i tabellen. Samtidigt lossnade det rejält för Markus Kumpouja, som svarade för tre mål. På lördag ställs man mot serieledaren Vänersborg.