Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tellus rasar efter förlusten mot Gripen: "Har aldrig varit med om något värre"

Tellus blev bortdömt mot Gripen.
Det menar Fredrik Larsson efter 1–2-förlusten i Trollhättan.
– Det var mycket skumma situationer, säger mittfältaren.

Annons

LÄS ÄVEN: Holopainen efter Gripens första seger: "En väldigt märklig match"

Tellus utmanade Gripen Trollhättan i det tippade bottenmötet i Slättbergshallen på söndagskvällen. Stor matchhjälte i hemmalaget blev Adam Rudell som avgjorde med sitt 2–1-mål i 83:e minuten.

Men efter matchen var det upprört i Telluslägret. Mittfältaren Fredrik Larsson är starkt kritisk till domarinsatsen.

– De var mer på deras sida kan jag tycka. Vi får två röda och ska ha en straff i första halvlek. Vi kommer i princip två mot noll, de rycker ner vår spelare och straffen är solklar. Domarna friar, vi skiter i det, och så får vi matchstraff i exakt samma situation i andra halvlek. Och det ska vara frilägesutvisning, men friar man för samma sak i första lär man väl fria i andra också då. Det var mycket skumma situationer, säger Fredrik Larsson.

Upplever du att ni blir bortdömda?

– Absolut, det tycker jag. Vi är med i matchen, men får spela med en man mindre i hela andra halvlek och två man mindre också. Sedan får de straff efter att ha avslutat när vi knappt är på spelaren. Kimmo (Kyllönen) åker fram och frågar varför och får ett rött.

Straffsituationen som Fredrik Larsson pratar om kom på tilläggstid när Kimmo Kyllonen störde hemmalagets Henrik Larsson i friläge. Tellusmålvakten blev rasande och hoppade av ilska när han konfronterade den assisterande domaren.

– Han är en skaplig världsmålvakt och reagerar inte så om det är straff. Han är inte en sån person, han är lugn. Jag har aldrig varit med om något värre, men man får väl inte gå alltför hårt på domarna för då åker man väl på avstängning för det, säger Fredrik Larsson.

Tellusmålvakten Kimmo Kyllönen beskriver själv straffsituationen och det röda kortet. Flera gånger upprepar han "det är inte straff".

– Det var kontakt, men det är inte straff. Han ramlar efter att ha tappat bollen. Jag frågade bara domarna "varför fan blåser du straff", då kom huvuddomaren och visade rött kort. Jag frågade varför, men de sa bara att de inte kunde svara. Jag var så jävla förbannad, säger finländaren.

Straffen räddades sedan av ersättaren Markus Karlsson.

På grund av det lindriga matchstraffet väntar nu en match avstängning för Kimmo Kyllönen.

– Ja, jag vet inte. Vår tränare och lagledare pratar med domarna nu så får vi se vad de har att säga.

Kommer ni att överklaga, tror du?

– Det tror jag. Vi får se hur det blir.

Även tränaren Peter Rönnqvist är mycket kritisk mot domarinsatsen.

– Jag har hållit på med det här i 40 år och det är den sämsta domarinsats jag sett i hela mitt liv, säger han till Sportbladet .

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/bandy/article23820558.ab

ELITSERIEN

Gripen Trollhättan–Tellus 2–1 (0–0)

Målen: 1–0 (51) Johan Grahn, 1–1 (62) Jonas Enander, 2–1 (83) Adam Rudell.

Hörnor: 6–7.

Utvisningar: Gripen Trollhättan: 1x10. Tellus: 3x10, två lindriga matchstraff, en ledaravvisning (som innebär reducerat manskap på isen i tio minuter).

Domare: Niclas Skog.

Publik: 528.