Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tellustränarens kaxiga passning: "Vi är betydligt bättre defensivt än vad Vetlanda är"

Skadedrabbat och som vanligt nederlagstippat.
Men Tellustränaren Peter Rönnqvist tror på en jämn onsdagsmatch på Zinkensdamm.
– Vi är betydligt bättre defensivt än vad Vetlanda är, säger han.

Tellus ligger visserligen näst sist i elitserien efter sju spelade matcher. Och man har förvisso bara spelat in tre poäng.

Ändå är det mer än vad de flesta kanske hade räknat med för ett på förhand extremt nederlagstippat lag.

LÄS MER: Aksel Örn Ekblom om hemska skadan: "Jag får panik"

Poängen har kommit efter 5–3 mot Tillberga och 2–2 mot Kalix . Tränaren Peter Rönnqvist tror att chansen för nya pinnar är goda på onsdagskvällen, då man tar emot Vetlanda.

– Som jag ser det tror jag att det blir en väldigt jämn match. Dom är lite bättre offensivt, men vi är betydligt bättre defensivt än vad Vetlanda är. Det kan bli en holmgång över 90 minuter på Zinken. Det blir väldigt tajt, men dom har några spelare för oss att hålla koll på.

Tellus dras för stunden med skadebekymmer, vilket sliter på en redan tunn trupp.

– Det hade kunnat se bättre ut. Vi kan ställa ett fullt lag på benen mot Vetlanda, men det är inte mer än så. Nu hoppas vi att alla kommer att vara friska innan jul, så vi ser ljuset i tunneln. Men vi får gå hårt på vissa spelare och precis som flera andra lag i botten har vi inte så jättefet trupp.

Niklas Westblad och Jonas Enander tvingades att utgå mot Sandviken senast, men kan vara aktuella för spel mot Vetlanda.

Sedan tidigare saknas Aksel Örn Ekblom, Samuel Helmersson och Johan Nilsson.

– Aksel ska nog vara tillbaka nästa vecka. Samuel Helmersson är borta och Johan Nilsson är långtidsskadad och inte tillbaka förrän tidigast annandagen. Det är väl de tre skadorna som vi har i dagsläget. Men vi är inte betjänta av några fler skador nu.