Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thimfors räddade allt när Villa knäckte SAIK: "Starkt bidragande till att vi vinner"

Villa krossade SAIK med 5–0 i premiären.
Siffrorna hade dock kunnat vara omvända efter bara 20 minuter.
Jesper Thimfors räddade allt och lite till när laget fick en drömstart i elitserien.
– Klart det känns bra det här, säger 28-åringen som tog matchhjälterollen trots David Karlssons fyra mål.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – minut för minut

Egentligen var det ganska osannolikt. Sandviken bombade mot Villas mål under matchens första kvart-tjugo minuter och dominerade under stora delar av första halvlek. Ändå var det ett effektivt Villa som genom David Karlsson ledde med 2–0 i paus.

LÄS ÄVEN: SAIK nollat av Villa: "En vacker dag kommer målen"

Det slutade 5–0 till slut, men resultatet visar inte hela sanningen. För längst bak i Villas lag stod Jesper Thimfors och räddade allt. Han var som en mur, med straffräddningen mot Christoffer Edlund som sin höjdpunkt.

– Jag får ta något läge från "EP" (Erik Pettersson) och på nåt vis är man i gång sen. Sedan är det bara att tänka nästa skott hela tiden, men det är klart att jag gör några bra räddningar, säger Jesper Thimfors, som under försäsongen alternerat med Jon Karlsson.

– Jon satte ribban på försäsongen och har varit jävligt bra, och det har gått bra för mig med. Men jag känner ju att jag måste ta ett kliv för att ha honom bakom mig. Det är klart det känns bra det här, fortsätter han.

Att du känner flåset, bidrar det till att du spelar så här i dag?

– Absolut. Konkurrens är ju det bästa, dessutom har vi en jävligt bra relation vid sidan av så vi pushar varann. Jag känner att jag måste vara bra för att stå, annars är det bästa för laget att Jon står.

LÄS ÄVEN: Esplund om Villas försvarsgeneral: "Den bäste jag spelat med – någonsin"

Jesper Thimfors medger att insatsen mot SAIK är den bästa hittills i Villa-tröjan. Kanske i hela karriären för den delen.

– Ja, snudd på i alla fall. Den är topp tre i alla fall.

Vilka insatser konkurrerar?

– Det vet jag inte riktigt på rak arm. Jag höjer det ett snäpp till topp två, säger Jesper Thimfors.

– Personligen är jag jättenöjd förstås. Det är en rätt hög anspänning att spela premiär, och det var ganska länge sedan man spelade 2x45. Men det släppte rätt tidigt när man kände att man kom rätt in i matchen, så det är jädrigt skönt.

Vågar du säga att du delvis vinner matchen åt er?

– Nä, men jag tycker i alla fall att inledningen gör att vi har en bra chans att vinna. Vi låg under med 4–0 mot SAIK här i fjol och fick 6–6, så det skulle jag väl inte säga. Men det är klart att i dag är jag starkt bidragande till att vi är med och vinner.

Du behöver inte oroa dig för att inte få stå nästa match?

–Det är ju barnafödande snart, så vi får se, säger Jesper Thimfors.

ELITSERIEN

Villa Lidköping–Sandviken 5–0 (2–0)

Målen: 1–0 (24) David Karlsson, 2–0 (33) David Karlsson, straff, 3–0 (56) David Karlsson, straff, 4–0 (79) David Karlsson, 5–0 (86) Daniel Andersson.

Utvisningar: Villa: 2x10, 1x5. Sandviken: 3x10.

Hörnor: 6–16

Publik: 3 702.

Domare: Ulrik Bergman.