Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare SHL-spelare målskytt – i finska bandyligan: "Ett fint ögonblick"

Han har meriter från finska ishockeylandslaget, representerat AIK i SHL och spelade så sent som i höstas i ryska KHL. Nu har Teemu Ramstedt, 29, bytt puck mot boll och presenterat sig som målskytt i "fel" sport.

Annons

Det var i fredagens match mellan HIFK och Veiterä som Helsingforssupportrarna fick se ett nygammalt ansikte. Åtminstone för de som även följer huvudstadens hockeylag.

I finska bandyligan gjorde nämligen Teemu Ramstedt debut. Finländaren har tidigare gjort flera säsonger i HIFK:s hockeylag , men också spelat för AIK i SHL och så sent som i höstas KHL-klubben Slovan Bratislava.

Redan i debutmatchen var han nära på att göra mål – men bollen tog i stolpen när laget förlorade.

– Det är en liten besvikelse, vi gick för seger. Å andra sidan så låg vi under i andra halvlek och lyckades kvittera så vi får vara nöjda, säger han till svenska Yle.

Nu har dock 29-åringen, som även representerat finska ishockeylandslaget, gjort mål på bandyplan.

I den andra av två matcher för HIFK gav han i lördagens match laget ledningen med 3–1 i den 22:a minuten mot Botnia.

– Det är alltid roligt att göra mål, det var ett fint ögonblick. Det är nog 15 år sedan jag senast spelade som C-junior, säger Ramstedt.

Någon seger fick han dock aldrig uppleva sedan matchen slutat 6–6. Någon permanent övergång till bandyplanen blir det dock inte. I stället fortsätter ishockeykarriären i Lukko, rapporterar MTV Sport.

LÄS ÄVEN: 

Bandypuls supersatsning – visar sju toppmatcher i elitserien

Bandypuls TV tillbaka – med nytt koncept: "Den bästa jäkla Dallasfint jag har sett"

Bandypuls Svensk elitbandys mediapartner: "Större än någonsin"