Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare SHL-spelare målskytt – i finska bandyligan: "Ett fint ögonblick"

Han har meriter från finska ishockeylandslaget, representerat AIK i SHL och spelade så sent som i höstas i ryska KHL. Nu har Teemu Ramstedt, 29, bytt puck mot boll och presenterat sig som målskytt i "fel" sport.

Det var i fredagens match mellan HIFK och Veiterä som Helsingforssupportrarna fick se ett nygammalt ansikte. Åtminstone för de som även följer huvudstadens hockeylag.

I finska bandyligan gjorde nämligen Teemu Ramstedt debut. Finländaren har tidigare gjort flera säsonger i HIFK:s hockeylag , men också spelat för AIK i SHL och så sent som i höstas KHL-klubben Slovan Bratislava.

Redan i debutmatchen var han nära på att göra mål – men bollen tog i stolpen när laget förlorade.

– Det är en liten besvikelse, vi gick för seger. Å andra sidan så låg vi under i andra halvlek och lyckades kvittera så vi får vara nöjda, säger han till svenska Yle.

Nu har dock 29-åringen, som även representerat finska ishockeylandslaget, gjort mål på bandyplan.

I den andra av två matcher för HIFK gav han i lördagens match laget ledningen med 3–1 i den 22:a minuten mot Botnia.

– Det är alltid roligt att göra mål, det var ett fint ögonblick. Det är nog 15 år sedan jag senast spelade som C-junior, säger Ramstedt.

Någon seger fick han dock aldrig uppleva sedan matchen slutat 6–6. Någon permanent övergång till bandyplanen blir det dock inte. I stället fortsätter ishockeykarriären i Lukko, rapporterar MTV Sport.

LÄS ÄVEN: 

Bandypuls supersatsning – visar sju toppmatcher i elitserien

Bandypuls TV tillbaka – med nytt koncept: "Den bästa jäkla Dallasfint jag har sett"

Bandypuls Svensk elitbandys mediapartner: "Större än någonsin"