Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare spelarprofilen tar över Kungälv – som även får behålla skyttekungen

Tellus och Motala visade intresse. Men skyttekungen Lukas Persson fortsätter i allsvenskan – och skriver ett nytt tvåårskontrakt med IFK Kungälv.
Samtidigt presenterar klubben Anders Liw som ny tränare.

Lukas Persson öste in mål i allsvenskan den gångna säsongen. Med totalt 43 fullträffar på 18 matcher och med ett utgående kontrakt så fick han snabbt ögonen på sig från ett par elitserieklubbar.

Både Tellus och Motala hörde av sig och visade intresse. Lukas Persson pratade i en tidigare intervju väldigt varmt om Tellus, där han spelat tidigare i karriären, men var samtidigt öppen med att det skulle krävas mycket för en flytt till Stockholm.

– Jag är jävligt kluven faktiskt. Järmens och jag har haft den diskussionen och han vet hur det ligger till. Det ska mycket till om man ska flytta så långt också, allt ska stämma. Jag har tjej här nere och vi har bostad och såna grejer också, sade Persson till Bandypuls för några veckor sedan .

Och nu har anfallaren alltså bestämt sig för att stanna på västkusten. Under måndagen gick Kungälv ut med att Lukas Persson skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

"Lukas är en etablerad anfallare som alltid gör mycket mål och som tillsammans med ett par andra spelare i truppen har stor erfarenhet av spel i elitserien", skriver klubbens sportsektion i ett uttalande på hemsidan .

Samtidigt har IFK Kungälv gjort klart med en ny tränare i form av Anders Liw, som nu återvänder till klubben som han som aktiv representerade under många år. Han kommer senast från en tränarroll i division 2-laget Kungälvs SK.

– Jag tycker det ska bli skitkul. Det är framför allt kul att det finns många unga spelare att fylla på med. Föreningen har tappat ett par etablerade spelare de senaste åren och som det ser ut nu ser många ut att verkligen få chansen, säger Anders Liw till klubbens hemsida.

Vid sin sida får han liberon Hampus Kärnman, som nästa säsong kliver in i en roll som spelande assisterande tränare.