Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare Villaprofilen gör nysatsning med Gripen: "Att vara med på den resan är häftigt"

Efter ett par säsonger på lägre nivå är Patrik Hellman tillbaka i elitserien. Den rutinerade 34-åringen är klar för Gripen Trollhättan.

Annons

Redan inför förra säsongen uppvaktades Patrik Hellman av Gripen Trollhättan. Då valde han fortsatt spel i allsvenskan med Lidköpings AIK, klubben som han har representerat de senaste två åren.

Men nu passar hans civila situation bättre ihop med elitseriespel, och då väljer Hellman att ta ny sats mot högsta serien.

– Gripen bygger nånting, att vara med på den resan är häftigt, säger han till TTELA .

Elitserierutinen finns där efter tio tidigare säsonger med Villa Lidköping. Men efter två säsonger i allsvenskan gäller det att hitta tillbaka till elitserietempot.

– Vad det betyder får vi se, jag har flera månader med hård träning framför mig, säger Hellman.

Den nya Gripentränaren Ari Holopainen ser det nya tillskottet som back eller defensiv mittfältare. Och de två känner varandra väl sedan tidigare.

– Vi har spelat ihop, och jag har tränat (Villa Lidköping) honom under fem säsonger. Jag vet vad han kan, och Patrik vet vad som krävs på den här nivån, säger Holopainen till TTELA.