Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbaka i elitserien – efter fem år: "Har vilat mig i form..."

Gripen dras med frånvaro – Johan Grahn missar resten av säsongen och Erik Schön har lämnat av personliga skäl.
Därför är Pär Fahlén tillbaka i elitbandyn, som förstärkning till bottenlaget.
– Till slut tyckte min sambo synd om "Prinsen", att jag sa nej hela tiden, säger 34-åringen till ttela.se om tränarens övertalningsförsök.

På onsdagen skadade sig Gripen Trollhättans Johan Grahn på en skridsko i matchen mot Villa Lidköping – och det står nu klart att en sena är av och han missar resten av säsongen. Dessutom har Erik Schön meddelat att han lämnar laget av personliga skäl.

Därför tar Gripen in en ersättare – 34-årige Pär Fahlen, som senast spelade elitseriebandy säsongen 2010/2011. De senaste säsongerna har han spelat i allsvenskan Lidköpings AIK.

– Jag har fått frågan tidigare, nu kändes det rätt. Jag har vilat mig i form sedan dess, säger Pär Fahlén till ttela.se

På måndagskvällen gör han sin första träning med laget – efter pårtyckingar från tränaren Peter "Prinsen" Karlsson som började redan i somras.

– Men till slut tyckte min sambo synd om "Prinsen", att jag sa nej hela tiden, säger Pär Fahlén, och fortsätter:

– Nu kändes det mer rätt, med tanke på Gripens skador och annat.

SE ÄVEN: Gripen slog Kalix – se höjdpunkterna här

Faktum är att Pär Fahlén tackade för sig i LAIK redan efter två seriematcher i höstas, men har fortsatt att träna med laget.

– Han behöver ingen lång startsträcka, och vi får en rutinerad spelare som jag är helt övertygad kommer att fylla den platsen. Den på halven som nu blivit ledig, säger Gripens tränare Ari Holopainen, som inte förväntar sig att Fahlén lirar redan i torsdagens bortamatch mot Edsbyn.

– Han behöver nog göra ett par träningar först, säger Ari Holopainen, som fortsätter att kika efter en anfallsförstärkning.

– Vi letar överallt, både i Sverige och i Finland, säger han.

LÄS MER: Stor nyårsspecial – vad hände under 2016?