Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillberga körde över Edsbyn på hemmaplan: "Det är magiskt"

Tillberga Bandy tog en brottartung seger då man formligen körde över Edsbyn med 7–2 hemma i ABB Arena Syd.
– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Men gör vi det vi kan så visste vi att vi skulle ha en chans. Vi gör en jättebra match, säger Kim Barklund.

Tillberga var det klart piggaste laget från start. Efter att man kontrollerat inledningen av den första halvlek så kunde Kim Barklund sätta det viktiga ledningsmålet för Tillberga i den 14:e spelminuten.

– Det är alltid viktigt att få dit första målet och bygga lite självförtroendeinför resten av matchen, säger Kim Barklund.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här

Tillberga fortsatte att trumma på och skördade stora framgångar genom att ta sig runt på kanterna. Efter den första halvleken så hade man skaffat sig en 5–1-ledning efter att Ivan Ledbedev hållit sig framme vid två tillfällen. Även lagkaptenen Robin Andersson skrev in sig i målprotokollet efter ett mäktigt skott. Halvlekens sista mål tryckte Jens Blixt in på hörna.

– Det var skönt att vi fick en jäkla revansch från förra matchen. Vi spelade bra i första halvlek nere i Vänersborg men sedan gick vi på knäna. Det var skönt att vi fick till det idag och vi var så tajta, det ska vi ta med oss, säger Barklund.

Edsbyn kom ut starkt i den andra halvleken och jagade på för reducering. Mitt iett av Edsbyns anfall så kontrade Tillberga in 6-1, målskytt var Niklas Eriksson som satte sitt första elitseriemål i Tillberga-tröjan. Målet fick Edsbyn att tappa energi och Tillberga kunde åter ta tag i matchen.

– Det var ett bra läge att göra mål. De hade några hörnor så det var skönt attfå dit den just då, säger Niklas Eriksson.

Kan du beskriva målet?

– Det var en kontring där Ivan Ledbedev som hotar och släpper ut den till mig. Jag kliver in och jag hade bestämt mig för att lägga den efter isen för jag hade lagt några högt men målvakterna är bra där uppe. Så jag lade en isare ochdå satt den.

Det blev stora siffror, vad säger du om er insats?

– Det är magiskt. De jobb som vi lägger tillsammans är fruktansvärt bra.

Vad är styrkorna i ert spel idag?

– Styrkorna är att vi kämpar och jobbar hårt i defensiven. Dom måste slå chanspassningar och slå bort sig och då fick vi jätteytor att kontra på, det är den stora styrkan.

Det såg ut som ni fick komma runt enkelt på kanterna, upplevde du samma sak?

– Ja absolut, det var något vi hade pratat om. Vi försöker gå in i mitten om de ytorna finns annars ska vi går runt och det lyckades vi med i dag. Sedan visste vi att Edsbyn går till anfall med mycket folk och då finns det ytor om man bryter. Sedan lyckades inte Edsbyn med sin press, och när dom väl gjorde det såslog vi bort bollen, så det var riktigt bra.

Vad betyder det för dig att du fick göra mål, och vad betyder segern för laget?

– För mig betyder det väldigt mycket att få göra ett mål, oavsett hur det blirså är det skönt att göra ett mål så det kan lossna lite så man kan få dit något enkelt till. För laget var det fruktansvärt viktigt att hänga på nu. Vi vet att vi är riktigt bra när vi får till det som idag, avslutar Niklas Eriksson.