Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillberga värvar anfallsjoker från allsvenskan: "Övertygad att han kommer leverera"

Niklas Eriksson har öst in mål för Katrineholm i allsvenskan. Nu är han klar för TB Västerås – som löser 25-åringen från hans kontrakt. – Jag är övertygad att han kommer leverera mål i elitserien också, säger klubbchefen Tobias ”Zocke” Johnsson.

Annons

Tillberga hoppas att Katrineholmsforwarden Niklas Eriksson ska göra målen för laget kommande säsong. Eriksson hade kontrakt med Katrineholm – men Tillberga kom fram till en lösning med klubben.

– Summan är så klart konfidentiell. Vi har en bra dialog med Katrineholm och det har löst sig bra. Vi kommer även att fortsätta vårt samarbete med att ge vissa av våra spelare speltid hos dem, säger Johnsson.

– Det känns väldigt skönt att det har löst sig. Vi har haft ögonen på honom länge och jag vet att andra elitserieklubbar också varit intresserade av honom tidigare men han har ju suttit på kontrakt.

Hur beskriver du Eriksson som spelare?

– En jäkligt bra forward. Relativt ung, 25 år, en riktigt bra avslutare. Han har en avig spelstil och går rakt på mål. En ”sniper”.

Det är stor skillnad på allsvenskan och elitserien. Hur ser du på det steget för honom?

– När vi tittar på spelare i allsvenskan tittar vi otroligt mycket på deras egenskaper och hur de skulle passa in i vårt spel. Utifrån det är jag övertygad att han kommer att leverera

Johnsson drar en parallell till backen Niklas Gustafsson – som kom till TB inför förra säsongen från allsvenska Gustavsberg.

– Han var en av våra bästa spelare förra säsongen och visar på att det går att göra otroliga fynd i allsvenskan, säger Johnsson.