Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbergakaptenens besvikelse över detaljen som gav SAIK segern: "Hittade var vi är sårbara"

Tillberga utmanade Sandviken hela matchen – men förlorade med 4–7.
Då gjorde SAIK de flesta av sina mål via lyft.
– Det är frustrerande när man trycker på men blir straffad på det sättet, säger kaptenen Robin Andersson.

Efter ett svängigt målkalas i den första halvleken fortsatte Tillberga att hota SAIK i den andra. Anfallaren Niklas Engström, som blev tvåmålsskytt, reducerade till 4–5 tidigt i andra halvlek.

Sedan hade Tillberga flera bud på en kvittering. Men tappade matchen när man missade sina lägen – samtidigt som Daniel Mossberg gjorde 6–4 till SAIK i 81:a minuten.

LÄS MER: Tillbaka efter halsflussen – då var SAIK:s målkung kritisk trots segern mot Tillberga: "Mycket som saknas"

– Vi gör en bra match i dag och tar ett och kanske till och med två steg framåt jämfört med de senaste matcherna. Det har varit blandade insatser senaste tiden men efter den här matchen känns det som att vi är på väg i rätt riktning, säger mittfältaren Robin Andersson.

Som var besviken över resultatet.

– Vi får inte utdelning på våra målchanser samtidigt som vi blir straffade av deras lyftspel. Och det är väldigt tungt när man trycker på att bli straffad på det sättet, säger Andersson.

– SAIK visste väl att vi skulle vara sårbara om de spelade på det sättet så det är bara att gratulera dem. Jag menar, de gör det ju väldigt bra. Det är inga dussinspelare som gör de här grejerna.

LÄS MER: SAIK vann jämn match mot Tillberga – efter galna målkalaset i första halvlek

Den 4 november vann Tillberga mot Edsbyn med imponerande 7–2. Men sedan dess har Tillberga fem förluster i rad.

– Framför allt var det riktigt dåligt mot Tellus (3–5-förlust) förra onsdagen och sedan dess har det varit dåligt, förutom i dag mot SAIK. Därför gäller det att bygga vidare på det här och försöka hitta tillbaka till en bra känsla, säger Andersson.

Revanschläge kommer redan på fredag borta mot Hammarby.

– Vi vet att vi har en högre nivå i oss och siktar på att göra en ännu bättre match mot Hammarby, säger Robin Andersson.

Matchfakta – Elitserien

Tillberga–Sandviken 4–7 (3–5)

Målen: 0-1 (3) Erik Pettersson, 0-2 (6) Daniel Mossberg, 1-2 (8) Robin Andersson, 1-3 (14) Christoffer Edlund, 2-3 (15) Niklas Engström, 3-3 (19) Niklas Eriksson, 3-4 (20) Erik Pettersson, 3-5 (31) Linus Forslund, 4-5 (50) Niklas Engström, 4-6 (81) Daniel Mossberg, 4-7 (93) Christoffer Edlund

Hörnor: 10–6.

Utvisningar: Tillberga, 2x10. SAIK, 1x10.

Publik: 296.

Domare: Adam Jokinen.

LÄS MER: SAIK-stjärnan tillbaka efter halsflussen