Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbergas besvikelse – Tellus tog första elitseriesegern genom tiderna

Tillberga hade chansen att passera VSK i tabellen.
I stället blev det en rejäl besvikelse.
Förlust 3-5 mot nykomlingen Tellus – som därmed tog sin första seger någonsin i Elitserien.

En nykomling som aldrig hade vunnit en match i Elitserien förut. Det var vad som stod på menyn för Tillberga under onsdagskvällen. Men matchen mot Tellus blev en rejäl missräkning.

Vid 3-3 i den andra halvleken stod matchen och vägde. Men med fem minuter kvar av ordinarie matchtid fick Tellus straff, och fram klev unge William Hallberg.

Inga misstag från Hallbergs klubba, och ledning för Tellus.

På tilläggstid var det sedan dags igen. Ytterligare en straff för Tellus, till kraftiga Tillbergaprotester. Även den första straffen fanns det en del frågetecken kring, men efter en lång diskussion bestämde sig domarna för att det var straff som gällde.

Återigen var det Hallberg som klev fram, och det blev inget misstag andra gången heller när han skickade in bollen lågt bakom Kevin Sterner.

Det var annars Tillberga som såg ut att koppla greppet i den första halvleken, och man hade ett klart spelövertag i inledningen. Det gav också utdelning, och innan ens kvarten var spelad hade man tagit en 2-0-ledning genom Jens Blixt och Martin Flodström.

Men därefter hände någonting. Tellus började spela upp sig mer och mer, och det gav också utdelning – flera gånger om.

Först var det Jonas Enander som kvitterade, och samme Enander passade också på att skicka in en kvitteringsboll. Med två minuter kvar att spela av den första halvleken chockade Tellus sedan Tillberga.

Med ett riktigt kanonskott skickade Martin Deacon in 3-2 till bortalaget. Man hade vittring på första elitseriesegern redan efter första halvleken – och i andra halvlek klarade man av att förvalta det.

Förlusten är en stor missräkning för Tillberga, som annars inlett säsongen på ett fint sätt. Vid seger under onsdagen hade man faktiskt passerat lokalrivalen VSK i tabellen. Men så blev alltså inte fallet – i stället bara besvikelse.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Tillberga–Tellus (2-3)

Målen: 1-0 (4) Jens Blixt, 2-0 (12) Martin Flodström, 2-1 (25) Jonas Enander, 2-2 (37) Jonas Enander, 2-3 (43) Martin Deacon, 3-3 (58) Kim Barklund, 3-4 (85) William Hallberg (straffmål), 3-5 (92) William Hallberg.

Hörnor: 10-3

Utvisningar: Tillberga 4x10, Tellus 1x10

Publik: 314

Domare: Tomas Behlander