Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbergas knall på Zinken – matchhjälten: "Jag älskar att möta storlagen"

Här är Tillbergas nya skräll i elitserien.
Ivan Lebedev blev stor matchhjälte när laget slog Hammarby på Zinkensdamm.
– Jag är jättenöjd i dag, säger den ryske mittfältaren efter 5–3-segern.

TV: Se höjdpunkterna från Tillbergas skräll

För några veckor sedan vann Tillberga hemma mot Edsbyn med solklara 7–2. Så sent som i onsdags hotade laget också Sandviken i ABB Arena, men föll då till slut med 4–7.

Borta mot Hammarby på fredagskvällen visade Tillberga på nytt att topplagen får se upp för underdogen från Västerås. Tack vare hårt slit och en Ivan Lebedev i storform vann bortalaget med 5–3 inför drygt 2 300 åskådare på Zinken.

– Det känns jättekul. Vi kämpar hundra procent hela laget och därför vann vi, säger ryssen, som gjorde tre av målen från sin mittfältsposition.

– Jag är jättenöjd i dag. Det är bra atmosför och mycket publik på Zinken, så det är jättekul att spela. Men det spelar ingen roll vem som gör mål. I dag fick jag sista passningarna och hela laget gör det bra, det är viktigt.

Varför är ni så bra mot storlagen?

– Vi spelar tillsammans som ett lag och alla ligger i rätt positionerna. Och för mig, jag älskar att spela mot storlagen. Det är jättekul, säger Ivan Lebedev.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Hammarby–Tillberga 3–5 (2–2)

Målen: 0–1 (14) Jesper Hermansson, 1–1 (15) Klas Nordström, 1–2 (17) Ivan Lebedev, 2–2 (22) Robert Rimgård, 2–3 (50) Kim Barklund, 2–4 (65) Ivan Lebedev, 3–4 (71) Adam Gilljam, 3–5 (88) Ivan Lebedev.

Hörnor: 8–7.

Utvisningar: Hammarby, 3x10. Tillberga, 2x10.

Publik: 2 365.

Domare: Niclas Skog.