Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbergas sjukdomskris – tränaren drog på sig skridskorna: "Man vet var man ska vara, men är inte riktigt där"

Tillberga saknade en halv startelva på måndagsträningen – då fick Oskar Robertson snöra på sig skridskorna och plocka fram klubban.
– Läget är ju så att vi har börjat ta kontakt nu för att se vilka som är tillgängliga, säger han inför veckomatchen mot Vetlanda hemma.

LÄS MER: Engström tvingades kliva av

Tillberga krigar på i elitseriens bottenskikt – för att kunna undvika kval till våren.

När laget åkte ut för att ha måndagsträning i ABB Arena konstaterades att en hel rad spelare saknades.

>>> Plus-kund? Då kan du se Tillberga–Vetlanda gratis på Bandypuls!

– Det var en jävla massa sjukdomar i går, konstaterar tränaren Oskar Robertson, som själv fick hoppa in för att man skulle kunna ha ett vettigt träningspass.

– Jag hoppade in för att få det lite jämnt, för att vi inte skulle vara alldeles för få, säger Robertson, som hade en lång karriär som elitspelare i Ljusdal, Bollnäs, Falu BS, VSK, Dynamo Kazan och Tillberga – som han avslutade efter säsongen 2013/2014.

Hur mycket har du tappat?

– Det var pingislunga. Man ser var man ska vara, men är inte riktigt där. Jag har ju inte tränat... eller jag tränar ju så, men inte på is.

Joel Engström stod över träningen då han fortfarande är stel efter smällen mot Sandviken. Dessutom dras Kim Barklund, Tobias Eriksson, Rasmus Eriksson, Niklas Gufstasson och Niklas Eriksson med sjukdomar.

Innan tisdagens pass, det matchförberedande, fick Oskar Robertson ringa runt och kolla av statusen i truppen.

– Jag har tagit kontakt för att kolla av läget, vilka som är tillgängliga. Vi får avvakta och se. I övrigt så är läget bra, vi har en viktig vecka, säger han.

Hur långt skulle det gå innan du...?

– Det är lätt det sista alternativet, det är känslan efter träningen.

Strax innan nyår kryssade Tillberga mot Bollnäs hemma och Sirius borta – men i de två senaste matcherna har laget torskat rätt rejält mot Hammarby och Sandviken (2–6 och 2–8)

På onsdagen möter man Vetlanda – ett lag som å sin sida behöver plocka poäng omgående för att inte halka efter i kampen om en slutspelsplats.

– Dom har ju Löfstedt och Andersson, vi behöver får bort det hotet. Sen tror jag inte att man bara kan titta på det heller, för det finns bra spelare i övrigt också, säger Oskar Robertson.

– Vi vill ju vinna. Det är är en viktig period för alla lag nu, oavsett var man är i tabellen. Vetlanda har sett lite bra ut den senaste tiden, men har väl varit lite upp och ner. Det har vi också varit, vi behöver vara flera som är bra samtidigt så vi får lite mera energi. Det känns som det fattas ett par procent i alla moment,säger Oskar Robertson.

Bandypuls TV-sänder matchen Tillberga–Vetlanda – information om det hittar du här.