Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillbergaspelarna som ska lyfta Västanfors – siktar på mittenplacering i allsvenskan: ”Bidrar med fart”

Tillbergamittfältaren Jesper Flodström förstärker Västanfors i allsvenska premiären mot HaparandaTornio. Och ger sin syn på Västanfors lagbygge 2016/2017.
– Jag tror att en mittenplacering är en rimlig målsättning. Det finns kvalitet i laget, säger Flodström.

På söndag spelar Västanfors allsvensk premiär borta mot HaparandaTornio. Då finns två spelare från Tillberga Bandy med i laget. Anfallaren Emil Kaup och mittfältaren Jesper Flodström. Ett avtal mellan klubbarna innebär att Kaup, Flodström och Niklas Engström kan få speltid i Västanfors, samtidigt som de är tillgängliga för spel i Tillberga.

– Det gäller tills vidare och det är jättebra att kunna få speltid i Västanfors. Steget från träning till match är stort. Då är det bra att kunna få matchtid i allsvenskan, säger Jesper Flodström till Sporten.

Hur ser du i övrigt på att bli utlånad?

– Jag var skadad mycket i slutet på förra säsongen och under försäsongen. Nu har jag väl kommit tillbaka i bra fysisk form men det är tuff konkurrens i Tillberga. Det är fyra spelare som får stå över varje match.

Jesper Flodström har tidigare spelat i Västanfors. Och ser fram emot att återvända – även om det initialt bara handlar om premiären.

– Det ska bli kul att komma tillbaka. Det är bra grabbar i laget och bra atmosfär på IP. Det brukar vara bra arrangemang kring matcherna och bra tryck, säger Flodström.

Vad kan du tillföra i Västanfors?

– Framför allt fart och inställning. Jag är rätt duktig defensivt och har ett högt tempo i kroppen efter att ha spelat i elitserien de tre senaste säsongerna.

Flodström har spelat ett par träningsmatcher för Västanfors inför säsongen. Som defensiv mittfältare.

Vad blir en rimlig målsättning för Västanfors denna säsong?

– Lägre än en mittenplacering skulle jag tro är en besvikelse. Det finns mycket kvalitet i laget. Ibland är Jesper Norrman (VSK) med i laget och på söndag är Emil Kaup från TB med. Niklas Engström från TB är också tillgänglig för spel som jag förstått det.

– Dessutom finns det redan väldigt många bra spelare i Västanfors. Johan Andersson har ju tidigare spelat i VSK, sedan har vi Fredrik Rydberg. Dessutom har Västanfors värvat bra.

Hur skulle du beskriva Västanfors som lag denna säsong?

– Jag har väl inte jättekoll men mycket av snacket har handlat om att prioritera defensiven och förbättra den. Offensiven är redan väldigt bra med många målskyttar. Nu gäller det att få ihop helheten.

På söndagen spelar alltså Västanfors premiär i allsvenskan norra borta mot HaparandaTornio.

– De är så klart alltid väldigt bra på sin hemmaplan och det är en tuff resa. Mycket kan bero på hur vädret är. Men vi siktar på att ta två poäng, säger Jesper Flodström.