Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränade Sandviken i 25 år – nu har legendaren avlidit: "En uppskattad och stark ledare"

Sven Karlsson var en legendar i Sandviken – som han tränade under 25 raka år.
Nu, 88 år gammal, har han gått ur tiden.

Värmlänningen Sven Karlsson började karriären i Karlstad-Göta, men spelade också i Färjestad och Sandviken.

I det sistnämnda laget blev han kvar även efter karriären. Väldigt länge dessutom.

Karlsson tränade laget i 25 år och var också verksam för sporten som styrelseledamot för Svenska Bandyförbundets räkning i 16 år, och med i Internationella Bandyförbundets tekniska kommitté i 15 år, bland annat.

Men på torsdagskvällen meddelades från Svenska Bandyförbundet att Karlsson lämnat jordelivet.

– En stor bandyprofil har gått ur tiden. Svens insatser för vår sport har betytt mycket på många olika nivåer. Vi minns Sven med värme, en uppskattad och stark ledare, säger Svenska Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson till Svenskbandy.

Karlsson var också verksam som lärare och i kommunala chefstjänster, känd för en god organisatorisk förmåga.

– SAIK Bandy var ögonstenen och Sven var mycket ambitiös under sin 25-åriga gärning. Hela kommande säsong var alltid färdigplanerad vid första återträffen efter föregående säsong, säger Rolf Käck, som varit generalsekreterare i Bandyförbundet, och lärarkollega.

– Sven hade lätt till skratt men ordning och reda skulle råda. Svens arbete banade väg för den organiserade "åretruntträningen" som kännetecknar svensk elitbandy av idag. Mina varma tankar går till Svens anhöriga.

LÄS OCKSÅ

►(+) Fjärde elitseriemålet för superlöftet – 17-åringen om utvecklingen i SAIK: "Det är en väldigt bra miljö att vara i"

►(+) Fem snackisar från SAIK–Villa: "Det är något alldeles speciellt när talangerna får avgöra"

►(+) Stisse Åberg: Småstjärnorna tog över i SAIK:s och Villas kraftmätning