Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren Ari Holopainen lämnar Gripen efter kvalfiaskot – uppvaktas av Vänersborg

Gripen Trollhättan åker ur elitserien.
Tränaren Ari Holopainen följer inte med ner i allsvenskan.
Finländaren kan i stället hamna i IFK Vänersborg, skriver TTELA.

TV: Bandypuls expert efter favoritens degradering: "Känns djupt tragiskt för Gripen" (Plus)

Gripen Trollhättan spelade in elva poäng på 26 omgångar under elitserien. Det var en avsevärd förbättring jämfört med fjolårets tre poäng. Skillnaden? Förra säsongen tog sig Gripen igenom elitseriekvalet.

Till hösten spelar laget i den nya superallsvenskan efter att på ett fiaskoartat sätt misslyckats att hänga kvar i bandyns finrum. Med en omgång kvar i kvalgrupp B står det redan klart att Tellus och klassiska IFK Motala spelar i elitserien nästa säsong.

LÄS ÄVEN: Motala och Tellus klart för elitserien när Gripen ramlar ur – superdrama väntar i grupp A

Var Gripen tar vägen nu är oklart. Till TTELA säger Stellan Edström, som i juni avgår från posten som ordförande, att klubben står inför ett vägskäl.

Vad som redan är klart är att tränarprofilen Ari Holopainen bryter kontraktet efter ett år i klubben. Han väljer därmed att inte utnyttja ett av de två optionsår som skrevs in i avtalet när den tidigare VM-guldvinnaren blev klar som tränare för knappt ett år sedan.

Ari Holopainen är, som han säger till TTELA, "helt enkelt inte intresserad av att träna ett lag i allsvenskan".

LÄS ÄVEN: Nordmark om Gripens kvalkris: "Måste hitta kraft i all bedrövelse och mörker" (Plus)

Nu uppvaktas han av IFK Vänersborg som sedan tidigare brutit samarbetet med Magnus Nordin och Anders Uhlin som tog över när Stefan Karlsson sparkades i december.

– Jag vet att intresset finns, och det är smickrande, säger Ari Holopainen, som gjorde tre säsonger som spelare i Vänersborg på 2000-talet, till TTELA.

LÄS ÄVEN: Vänersborgs säsong är över – Nordin om turbulensen: "Vi har tagit obekväma beslut" (Plus)

Stellan Edström bekräftar också att Eetu Peukhuri, en av lagets mest framträdande spelare under säsongen, flyttar hem till Finland redan nästa vecka.

Huruvida assisterande tränaren Peter "Prinsen" Karlsson blir kvar i Gripen är oklart.

Gripen, som inför den avslutande omgången är sist i kvalgrupp B, möter trean Falu BS hemma i Slättbergshallen på lördagen.