Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränarna överens – tre lag gör upp om SM-guldet: "De har visat sin kvalitet"

Upptaktsträffen är över och tränarna har sagt sitt: Västerås SK, Sandviken eller Villa är lagen som får guldtipsen. Här summerar Bandypuls tränarnas anföranden vid podiet på Tele2 Arena.

TELLUS

Tränare: Peter Rönnqvist.

Om sitt eget lag: – Tror att vi kan ta poäng i början av säsongen, för att man inte tror så bra om oss. Vi kommer att lägga grunden i att spela bra och tätt defensivt, det får man självförtroende att bygga en offensiv av. Vi måste bygga en offensiv och lära oss att föra spelet, säger Peter Rönnqvist, och nämner Kimmo Kyllönen, Aksel Ekblom och Jonas Enander som tre nyckelspelare.

Tränaren tippar SM-finalen: Västerås SK–Sandviken. VSK vinner.

GRIPEN TROLLHÄTTAN

Tränare: Ari Holopainen.

Om sitt lag: – Vi har fått ihop det hyfsat bra med tanke på förutsättningarna vi hade i maj. Vi har visat sakta men säkert att vi kommer störa många lag i elitserien. Som många andra prioriterar vi en stark defensiv först och främst, men vi måste våga hålla i bollen och ha ett eget spel. Man orkar inte jobba bara defensivt i 90 minuter.

Tränaren tippar SM-finalen: Västerås SK–Villa. Villa vinner.

SIRIUS

Tränare: Olle Gabrielsson.

Om sitt lag: – Vi står på bättre grund och har en tydligare idé i vad vi vill göra. Det är en träningsvillig trupp som vill bli bra. Sedan är vi fortfarande väldigt få spelare och vi vill komplettera med en eller två till, men de som är i Sirius a-trupp nu är otroligt dedikerade. Vi ska kriga för varenda meter hela säsongen. Det kommer bli några tuffa minor på vägen, men vi ska lära oss av dom och kommer bli bättre ju längre säsongen går.

Tränaren tippar SM-finalen: Sandviken–Villa. Villa vinner.

TILLBERGA

Tränare: Oskar Robertson.

Om sitt lag: – Vi har inte blivit testade på riktigt med motståndet under försäsongen. Vi behöver lära oss av de bättre lagen, men är man inte med i Svenska cupen och World cup är det svårt att hitta bra motstånd som vill möta oss hemma. Vi jobbar mycket med att få lite bättre lägen. Inte pusha för att få många lägen, utan mer ta bättre lägen offensivt, säger Oskar Robertson, vars målsättning är mellan plats ett och tio i tabellen.

Tränaren tippar SM-finalen: Västerås SK–Villa. VSK vinner.

KALIX

Tränare: Andrei Nuzhdinov (ej på plats). Olov Englund och Abbe Bodin på plats som spelare.

Om sitt lag: – Försäsongen har inte varit optimal från vår sida. Klubben tog beslutet att vi ska hålla oss på hemmaplan för vi kommer resa tillräckligt ändå. I stort gäller det att vi får till offensiven och defensiven i ett kollektiv. Kommer behöva spela lite mer primitivt i början för att sedan bestämma något som vi ska göra fullt ut och kunna växa in mer och mer i säsongen, säger Olov Englund.

Tränaren tippar SM-finalen: SAIK–Västerås SK. VSK vinner, tippar Olov Englund.

BROBERG

Tränare: Ola Grönberg.

Om sitt lag: – Framför allt finns viljan hos grabbarna och vi strävar efter att hamna på rätt sida (slutspels)strecket. Det har varit en av de sjukaste försäsongerna jag varit med om med sjukdomar. Den bacillen vi fick in har nog vandrat flera svängar på alla tror jag. Jag ser mycket potential och vill lyfta fram det positiva som vi håller på med, säger Ola Grönberg, som lyfter fram Martin Söderberg, Magnus Fryklund och Robert Dammbro som tre spelare som ska kliva fram i jämna och avgörande matcher.

Tränaren tippar SM-finalen: Sandviken–Västerås SK. Sandviken vinner.

VÄNERSBORG

Tränare: Stefan Karlsson.

Om sitt lag: – Att få in ryssarna är en väldig inspirationskälla för oss och svensk bandy. Sedan ska vi få ihop allt. Vi har 13 spelare som bytt plats i år, så vi är i en process som kommer ta sin tid. Vi har inte haft en så bra försäsong. Offensivt måste vi passa mycket mer med varandra, men det känns ändå som att vi har något på gång. Men vi tycker inte att försäsongen är så viktig, vi gör som Kalix och spelar en match nästa år, skämtar Stefan Karlsson.

Tränaren tippar SM-finalen: Västerås SK–Villa. VSK vinner.

EDSBYN

Tränare: Thomas Liw.

Om försäsongen: – Vi har haft en bra försäsong. Tränat på bra och mycket, kunnat göra saker vi velat göra och varit ganska skadefria. Totalt sett känns det bra, säger Thomas Liw, som fick frågan om målvaktssituationen med Anders Svensson, Erik Persson och Henrik Karlström.

– Vi har inte uttalat någon förstamålvakt och har valt att spela alla tre under försäsongen. Alla tre ser bra ut, så det är ett angeläget bekymmer.

Tränaren tippar SM-finalen: Västerås SK–Villa. VSK vinner.

HAMMARBY

Tränare: Andrej Pasjkin (ej på plats) och Misja Pasjkin.

Om försäsongen: – Vi fokuserar bara framåt på det som komma skall. Vi har lagt allt fokus på försvarsspelet, så vi har knappt hunnit prata om offensiven. Vi har sökt försvarsspelet för att kunna ta sista tredjedelen i offensiven och vi kommer inte att gå bort oss förrän vi satt försvarsspelet, säger Misja Pasjkin, och lyfter fram Patrik Hedberg, Kalle Mårtensson och Adam Gilljam som nyckelspelare kommande säsong.

Tränaren tippar SM-finalen: Västerås SK–Villa. Villa vinner.

VETLANDA

Tränare: Jonas Claesson.

Om försäsongen: – Vi har utvecklats från i fjol och tagit jättestora kliv. Vi har svajat mellan varven, framför allt har lägstanivån varit lite för låg. Men vi har också haft otroligt många bra perioder som vi också bygger vidare på, så det är lite två delar för oss kan man säga. Vi hittade vår identitet ganska tydligt i fjol. Vad det handlar om för oss framöver är att vi i den identiteten hittar ytterligare verktyg och kanske framför allt att gå på fler spelare.

Tränaren tippar SM-finallagen: Sandviken–Västerås SK. VSK vinner.

SANDVIKEN

Tränare: Magnus Brodén.

Om försäsongen: – Vi har inte fått till spelet som vi önskar. Bra i perioder, men vi dippar ner för långt emellanåt. VSK och Villa är före oss i att vara jämna matcherna igenom och har visat sin kvalitet i att vara konsekventa och göra det de ska i 90 minuter, eller 60 minuter som det varit under försäsongen, säger Magnus Brodén, som trivs i nya klubben.

– Det är en stor ära att få en förfrågan från en så fin klubb. Det var svårt att säga nej när jag och "Sigge" (Sergej In-Fa-Lin) fick förfrågan.

Tränaren tippar SM-finallagen: Västerås SK–Sandviken. Sandviken vinner.

BOLLNÄS

Tränare: Jocke Forslund.

Om sitt lag: – Det har varit lite upp och ner, vi har inte hittat balansen i spelet. Det är några grejer som vi är riktigt bra på och några grejer som vi vill bli bättre på. Vi har en hög medelålder i laget och har några slowstarters, men det är en bra process och jag är inte orolig. Vi har jobbat på isen och i teorirummet och ofta handlar det om att titta på sig själv och tänka vad kan jag göra och bidra med för att få saker annorlunda. Men vi har lite att jobba med, så är det.

Tränaren tippar SM-finalen: Villa–Västerås SK. VSK vinner.

VILLA LIDKÖPING

Tränare: Johan Sixtensson.

Om försäsongen: – Det var viktigt att få vinna en turnering (Svenska cupen) och kul med lite payback till de som jobbar i föreningen. Vi är rätt starka defensivt och är bra på att driva matcher. Sedan måste vi ha friska hjärnor när vi spelar, det såg vi i World cup-finalen om inte annat. Jag är mest nöjd med offensiven, att vi ser mönstren och att fler vill vara med där. Sedan har vi några killar som gillar att kliva fram och hitta på saker.

Tränaren tippar SM-finalen: SAIK–Västerås SK. SAIK vinner.

VÄSTERÅS SK

Tränare: Michael Carlsson

Om (skadefyllda) försäsongen: – Vi har 19 bra spelare och alla kan gå in och göra ett bra jobb och bidra till att laget blir så starkt som möjligt, det är en styrka vi har. Sedan passar vi varandra väldigt bra, jag och laget. Vi driver på varandra i utvecklingen, säger Michael Carlsson, som inte seglar iväg och tänker guld så här tidigt.

– Vi pratar inte så mycket om guld utan mer hårt jobb, vad vi ska och behöver göra för att ens ta oss dit. Men när man vunnit en gång och fått den känslan vill man tillbaka dit hela tiden.

Tränaren tippar SM-finalen: Västerås SK–Sandviken. VSK vinner.