Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre mål av Mossberg – SAIK starkare än Edsbyn i den första semifinalronden

Edsbyn vann i serien – men i den första semifinalen var det inget snack.
SAIK tog hem den första semifinalronden med 8–4, anförda av tremålsskytten Daniel Mossberg och Erik Pettersson (2+3).

Edsbyn vann båda grundseriematcherna, men i den första semifinalen var SAIK det klart starkaste laget, som tog med sig det fina försvarsspelet från holmgången mot Västerås.

Den stora förgrundsfiguren i SAIK:s kvartsfinalserie mot VSK, Daniel Mossberg, inledde målskyttet med 0–1 redan i den femte matchminuten när han blev helt fri framför målet efter en delikat genomskärare från Erik Petterssons klubba.

SAIK fortsatte styra matchbilden, men det var ändå Jonas Edling som gjorde nästa mål – 1–1 stenhårt på hörna. Strax därefter var det dags igen när Tuomas Määtä drog iväg längs vänsterkanten och skickade in bollen till Oscar Wikblad som gav Edsbyn ledningen med 2–1.

Inte helt logiskt, men SAIK:s metodiska spel gav utdelning igen när Daniel Mossberg betalade tillbaka och frispelade Erik Pettersson med en fin passning och Pettersson avslutade högt till 2–2 i minut 31.

Om Edsbyn vände snabbt gick det nästan lika snabbt för SAIK att vända på siffrorna till 2–3 när Erik Pettersson dundrade in en hörna kort därefter.

Daniel Mossberg tvingade sedan fram en straff när han vickade in i straffområdet och bjöds på en lufttur av Daniel Välitalo. Christoffer Edlund sköt den dock en bra bit utanför Anders Svenssons målbur.

Joel Edling var nära att kvittera men kom ur vinkel och träffade utkanten av målburen i stället för att raka in 3–3. Det var slutet på en händelsrik första halvlek.

SAIK kopplade grepp om matchen i den 54:e minuten när Alan Dzhusoev samspelade med Erik Pettersson och avslutade själv till 2–4 just framför mål.

Martin Frid hade en jättechans att reducera när han valsade rakt igenom SAIK-försvaret, men lyckades inte överlista Joel Othén.

Edsbyn blåste liv i spänningen på en fin hörnvariant där Daniel Liw spelade fram Hans Andersson till 3–4, men bara 47 sekunder senare svarade SAIK när Erik Pettersson överrumplade Edsbyförsvaret och serverade vem då? Daniel Mossberg givetvis, 3–5.

En frustrerad Jocke Svensk körde över Christoffer Edlund och åkte ut, men backkollegan Tommi Määtä krutade på bollen i stället till 4–5 från långt håll.

Snabb replik – Daniel Mossberg. SAIK-anfallaren åkte och letade skottläge och sköt till sist 4–6 och efter Linus Forslunds 4–7 var matchen avgjord.

Fullt rättvist, Sandviken fick matchen precis dit de ville defensivt och framåt handlade det mesta om Erik Pettersson (2+3) och Daniel Mossberg (3+1). I Edsbyn var det mest fart på Tuomas Määtä, men han var alldeles för ensam i ett Edsbyn som måste hitta på något till den andra semfinalen som spelas i Göransson Arena på lördag.

MATCHFAKTA – SEMIFINAL 1

Edsbyn–Sandviken 4–8 (2–3)

Målen: 0–1 (5) Daniel Mossberg, 1–1 (22) Jonas Edling (hörna), 2–1 824) Oscar Wikblad, 2–2 (31) Erik Pettersson, 2–3 (34) Erik Pettersson (hörna), 2–4 (54) Alan Dzhusoev, 3–4 (76) Hans Andersson, 3–5 (76) Daniel Mossberg, 4–5 (81) Tommi Määtä, 4–6 (82) Daniel Mossberg, 4–7 (83) Linus Forslund, 4–8 (91) Christoffer Edlund.

Hörnor: 7–6 (3–4).

Domare: Mikael Hillerius

Publik: 1 820.