Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre nya mål av Mårtensson – LBK föll ändå

Efter två nya mål av Kalle Mårtensson hade Ljusdal 2–0 på Villa efter knappa kvarten spelad.
Men innan det var färdigt blev det en ny, om än hedersam, förlust för elitseriens nästjumbo.

Statistiken de två senaste säsongerna gör gällande att Villa Lidköping är en ren mardrömsmotståndare för Ljusdal. Vad sägs om fyra rejäla förluster under 2012/2013 samt 2013/2014 – och närmast förnedrande 4–40 totalt i mål.

En statistik Ljusdal gav allt för att förbättra på IP när lagen möttes för första gången den här säsongen.

Något förvånande skaffade sig Ljusdal till och med en 2–0-ledning efter knappa kvarten spelad.

– Jag tycker inte att det är så konstigt, vi var värda det och trodde på det, säger Kalle Mårtensson, som satte båda målen. Det första när han ostoppbar i hög fart stormade fram mot tre Villaförsvarare, lurade ner Jakob Säleby i Villamålet och slog in bollen. Det andra på en straff efter att Johan Berglund fällts när han skulle skjuta på en hörnretur.

Men denna smakstart lyckades Ljusdal inte förvalta.

Villa hämtade igen till 2–2 i paus – Ljusdal var rejält nedtryckt i slutet av första halvlek. När sedan Villa tog ledningen med 3–2 på en straff knappa kvarten in på andra halvlek tydde mycket på att Ljusdal skulle falla igenom.

Men hemmalaget hade ett svar till – Kalle Mårtensson sköt sitt tredje mål för dagen efter svårt inspel i straffområdet från Emil Melin.

Målen innebär att Kalle Mårtensson fortsätter sin målsvit – elva mål på åtta elitseriematcher.

Tre nya mål i dag, tänker du på din svit när du åker ut för att spela match?

– Nej.., eller jo, kanske lite.

– Det blir nya mål i dag, men samtidigt är det ju noll nya poäng för oss.

Det hela slutade nämligen med en ny, om än hedersam, förlust för Ljusdal. Daniel Andersson sköt 4–3 för Villa från distans, och David Karlsson avgjorde sedan matchen när klockan passerat 90 när han höll sig framme och petade in bollen från nära håll.

– De (Villa) trummar på, och det blir för tungt för oss till slut, säger Kalle Mårtensson, som ändå kan hitta ljusglimtar i den förbättrade statistiken mot svåra Villa.

– Vi ligger väldigt långt fram nu jämfört med samma tid förra säsongen, säger han.

Ljusdal står alltjämt utan seger efter åtta spelade omgångar.

– Men den kommer, det är jag övertygad om, säger Kalle Mårtensson.