Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre raka utan seger – men här är Vetlanda bäst i serien: "Alla höll inte med mig"

Trots en tung start – här är i alla fall en positiv trend för Vetlanda.
Laget är effektivast i serien på hörnor.
Men Pontus Blomberg vill ändå se en uppryckning.
– Jag tycker att vi behöver bli bättre på det, men alla höll inte med mig, säger hörnläggaren.

Annons

TV i klippet nedan: Se samtliga Vetlandas hörnmål så här långt

Med tanke på att Vetlanda än så länge är bäst i elitserien på att förvalta hörnor så kan man tycka att Pontus Blomberg borde vara nöjd.

Men hörnläggaren reagerar faktiskt med viss förvåning över den statistiken.

– Jaså, det var mer än vad jag visste. Vi pratade faktiskt om det på träningen senast, och då var det spridda skurar. Jag tycker att vi behöver bli bättre på det, men alla höll inte med mig, säger 23-åringen och fortsätter:

– Jag har haft känslan att vi har haft oerhört många hörnor, så det är kanske därför som jag känner att vi borde ha gjort något mer mål. Så även om vi är bäst så borde vi göra fler mål.

Pontus Blomberg står noterad för fem målgivande passningar så här långt – lika många hörnmål som Vetlanda har gjort på 38 försök.

Blomberg efterfrågar främst en större variation när det kommer till den fasta situationen.

– Det är ju allt som oftast grabbarna på linjen som snackar ihop sig, och den som känner sig hetast och vill skjuta eller ta en variant får göra det. Så där har jag inte så mycket att säga till om, för mig handlar det mest om att sätta bollen rätt, säger han.

Vad gör dig till en bra hörnläggare?

– Alla skyttar vill ha bollen på olika ställen. Det gäller att jag lär mig hur dom vill ha bollarna, så det är mycket nötande. Vissa vill backa med bollen, andra vill möta bollen. Det är lite individanpassat, hur man slår den.

Pontus Blomberg är, sin ringa ålder till trots, en av spelarna i den nuvarande truppen som har varit längst tid i A-laget.

Som fostrad i Vetlanda BK såg han i yngre år upp mycket till Johan Löfstedt. Nu är de båda lagkamrater, och Löfstedt har tidigare valt att lyfta fram Blomberg som en av lagets viktigaste spelare.

– Det är klart att det betyder jättemycket för mig. Johan fick tidigt upp ögonen för mig och hjälpte mig med detaljer redan när jag var 15-16 år. Han är väldigt spelsmart och klok med strategier och vi har en likadan bild av hur vi ska spela, säger Pontus Blomberg och fyller i.

– Det är en världsklasspelare så det är klart att det alltid är kul att höra det. Även om han inte är en förebild på samma sätt längre, utan mer en lagkamrat.

På tisdagen väntar en ny match för Vetlanda, på bortaplan mot Edsbyn. Utöver hörnstatistiken så har inte Vetlanda haft så mycket att glädjas åt efter de tre inledande matcherna.

En poäng är ett skralt facit – och laget har i två matcher i rad tappat en tremålsledning.

– Det är klart att man har funderat på vad det beror på. Jag tycker väl att vi har spelat bra mot Bollnäs och Vänersborg, och i tjugo minuter mot Kalix. Där drar vi ur sladden helt och hållet och är bara för dåliga. De andra två handlar mer om detaljer än helheten.

Vad tror du om matchen mot Edsbyn?

– Allt som oftast ett roligt lag att möta och en jäkligt tuff bortamatch. Förra året fick vi med oss ett kryss och var nära att vinna, så vi har ändå bra känslor på närminnet.

FAKTA – HÖRNTOPPEN I ELITSERIEN

1) Vetlanda 13 % (5 mål på 38 hörnor)

2) Västerås 12 % (3 mål på 25 hörnor)

3) Hammarby 8 % (2 mål på 25 hörnor)

3) Edsbyn 8 % (3 mål på 36 hörnor)

3) Bollnäs 8 % (2 mål på 26 hörnor)

Sämst i elitserien så här långt är Broberg, Gripen och Tellus – en trio som ännu inte har gjort något hörnmål.