Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tremålsskytten Camilton: "Klart att jag vill spela i elitserien igen"

19-årige forwarden Johannes Camilton tryckte in tre baljor när ÖSK krossade Haparanda Tornio i hemmapremiären. Nyförvärvet från Sirius: "Klart att jag vill tillbaka till elitserien".

Han debuterade för Sirius i elitserien som 16-åring, men valde inför den här säsongen att flytta till Örebro.

– Jag kände att ÖSK var ett bra alternativ, ett ungt och roligt lag som vill komma någonstans. På väg uppåt, säger Johannes sedan ÖSK kört över Haparanda i Behrn arena med 12–2 (5–1).

Det var något av en urladdning, efter en seger i premiären i Borlänge och sedan torsk i Gustavsberg.

– Viktigt att komma tillbaka på banan igen. Vi har ett bra lag som kommer att bli ännu bättre. Många unga killar som vill utvecklas. Prio ett är att fixa en plats i superallsvenskan nästa säsong, men på några års sikt vill jag spela i elitserien igen, säger 19-åringen.

Inledningen i Behrn arena såg nervös och en smula stirrig ut från hemmalagets sida. Ryske 40-åringen Peter Shirokov vaggade igenom med några sköna kroppsfinter och sprätte upp 0– 1 i nionde minuten.

I 18:e fick ÖSK en vänterhörna. Johannes Camilton fick kalasträff och 1–1 var ett faktum. Glädjen var inte att ta fel på – han drog direkt mot Svampen, supporterklubben, och firade vilt med klacken.

– Det är ju alltid roligt att göra mål ...

Absolut. Två till blev det från Camiltons klubba, ett enkelt när Lasse Buskqvist levererade öppet mål (10–2) och ett vackert när han lurade skiten ur en back och blev fri på egen hand (12–2).

– Det var jämnt i början, men Haparanda orkade inte hänga med efter en stund.

Så var det. Efter 1–1 gjorde ÖSK fyra mål på nio minuter, och punkterade matchen grundligt. Efter paus var det bara en fråga om var siffrorna skulle stanna, och de gulsvarta kunde ha gjort beydligt fler mål.

Ytterhalven Alexander Sundström visade klass och klev fram när det kändes lite kritiskt i första halvlek. Efter två hörnmål sköt han 3–1, första spelmålet, vilket såg ut att lösa en del nervknutar. Lirade sedan fram Mattias Brolin Munther till det första av hans tre mål med en delikat, lång isboll i djupled till 5–1.

– De stod emot en stund, men orkade inte med oss. De spelade ju match i går också (6–6 mot Nitro/Nora), så vi visste att de skulle få det jobbigt, säger Sundström leende.

Efter tre omgångar kan vi konstatera att ÖSK håller en helt annan klass än de senaste åren. Inga stora stjärnor, men ett lag med bredd och djup.

Fakta

Mål: 0–1 Peter Shirokov, 1–1 Johannes Camilton (hörna), 2–1 Andreas Ingemarsson (hörna), 3–1 Alexander Sundström, 4–1 Lars Buskqvist, 5–1 Mattias Brolin Munther, 6–1 Lars Buskqvist, 7–1 Brolin Munther, 7–2 Shirokov, 8–2 Jacob Edström (hörna), 9–2 Brolin Munther, 10–2 Camilton, 11–2 Alex Adeheimer, 12–2 Camilton.

Hörnor: 10–6

Publik: 342.