Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trodde att han sänkte Sirius i 93:e – men Rimgård missade domarens tecken

Hammarbys Robert Rimgård trodde att han hade avgjort premiären mot Sirius.
Men han hade missat domarens tecken innan matchens sista hörna.
– Jag uppfattade inte det, säger han om att det var ett skott som gällde.

Hammarby hade kämpat sig tillbaka in i premiären mot Sirius, efter uddamålsunderläge större delen av den andra halvleken.

I den 84:e minuten kvitterade David Pizzoni Elfving till 2–2. Och i den 93:e matchminuten fick Hammarby ett gyllene läge att avgöra matchen på en högerhörna.

Då satte Robert Rimgård vad han trodde var segermålet. Problemet var bara att han innan skottet tog emot och stannade bollen – i ett läge där det var direktskott som gällde.

– Domaren visade tydligen att det var ett skott. Jag uppfattade inte det, och Robin (Sundin) som slog in hörnan uppfattade inte det heller. Det är surt, säger Rimgård och fortsätter.

– Jag vet inte om någon annan i laget uppfattar det, eller om han (domaren) visar sent. Jag vet inte, men ett skott är ett skott så det kan man inte säga något om.

I stället för ett sent avgörande fick Hammarby alltså nöja sig med en poäng i premiären, en utdelning som Rimgård var missnöjd med.

Adam Gilljam hade i den första halvleken gett Hammarby ledningen, innan Sirius vände med två mål genom David Thorén och Teemu Määttä.

– Vi börjar bra, tar bort Fall (Lars, Sirius lagkapten) som vi vill göra i stora delar av matchen, framför allt i första. Sen orkar vi inte hela halvleken. Då blir det stora ytor, dom får komma runt oss och kommer tillbaka in i matchen, säger Robert Rimgård.

Som alltid med Hammarby så har Stockholmslaget inte överdrivet med istid på stor plan när det vankas premiär. Av den anledningen handlar det enligt Rimgård om att sätta grunderna så här i säsongsupptakten.

– Det blir att man börjar bakifrån genom att sätta en defensiv. Vi hade en ganska bra känsla efter World cup, med just defensiven. Det är som att börja om varje gång vi kommer ut på stor is, det är en stor skillnad mot en hockeyhall, säger han och avslutar.

– Det känns lite otajmat, ofta när vi bygger upp spelet så slutar det med en bred passning på 30-35 meter. Då är det inte så svårt för det andra försvaret att komma in på vår spelare. Tajmingen måste vi jobba med.

Matchfakta

Sirius–Hammarby 2–2 (1–1)

Målen: 0–1 (9) Adam Gilljam, 1–1 (19, hörna) David Thorén, 2–1 (52) Teemu Määttä, 2–2 (86) David Pizzoni Elfving

Hörnor: 11-10

Utvisningar: Sirius 2x10, 1x5. Hammarby 2x10

Domare: Niclas Skog

Publik: 1 564