Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trögstartat VSK vaknade till liv – slog stretande Vetlanda

En Mikael Olsson i fin form – och lite fart på hörnproduktionen.
Det var vad VSK behövde för att kunna slå Vetlanda på hemmaplan.
Men det gick inte alldeles enkelt, mot ett bortalag som stod upp fint och pressade VSK sent in i matchen.

Med en härlig seger mot Edsbyn i bakfickan tog sig VSK på onsdagskvällen an ett Vetlanda, som så sent som på tisdagen möttes av beskedet att lagets tränare Jonas Claesson bestämt sig för att lämna sitt uppdrag.

Men att VSK hade en seger att bygga på och Vetlanda ett lag som, åtminstone utifrån sett, skulle kunna vara lite oharmoniskt syntes ingenting av i matchinledningen. Det var Vetlanda som skapade det mesta och det bästa till en början, och VSK var ordentligt pressat under stundom.

Spelet gick så pass tung för VSK att tränaren Micke Carlsson kände sig tvingad till att ta en timeout innan ens kvarten var spelad. Och den gav också utdelning omgående, när Mikael Olsson åkte sig igenom hela Vetlandaförsvaret och satte 1-0 för VSK precis efter taktiksnacket.

Ledningen höll dock inte i sig särskilt länge. Bara ett par minuter efter 1-0-målet kvitterade Vetlanda, när Filip Bringe skickade in en hörna bakom Andreas Bergwall. Bara några minuter senare var det också oerhört nära att Tobias Nyberg hade gett bortalaget ledningen.

I den efterföljande kontringen blev det i stället VSK som kopplade ett grepp om matchen, när Emil Juhlén skickade in 2-1-målet. Därefter tog också VSK över mer och mer av matchbilden i den första halvleken, och som det absolut sista som hände skickade också Stefan Edberg in 3-1 på en hörna.

Något momentum av det mentalt viktiga målet syntes dock inte särskilt mycket av i början av den andra halvleken. I stället blev det Vetlanda som reducerade ledningen genom Daniel Johansson – men det varade bara tillfälligt. Strax därefter utökade VSK till 4-2 genom Mikael Olsson, som hade en mycket bra dag i ABB Arena.

Men Vetlanda gav sig inte. Joakim Andersson reducerade inte långt efter, och Vetlanda hade häng på nytt. Då plockade VSK fram rycket.

5-3 kom när Anders Bruun skickade in en hörna, VSK:s andra hörnmål för kvällen. Sedan dröjde det inte länge innan Simon Jansson gjorde 6-3 och Mikael Olsson 7-3, hans tredje mål i matchen.

Vetlanda reducerade därefter fram till 7-4, men närmare än så kom aldrig gästerna. Det blev i stället Rasmus Sjöström som fastställde slutresultatet till 8-4 – hans första mål i VSK-tröjan.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

VSK–Vetlanda 8-4 (3–1)

Målen: 1-0 (15) Mikael Olsson, 1-1 (18, hörna) Filip Bringe,2-1 (21) Emil Juhlén, 3-1 (48, hörna) Stefan Edberg, 3-2 (63) Daniel Johansson,4-2 (65) Mikael Olsson, 4-3 (69) Joakim Andersson, 5-3 (73, hörna) Anders Bruun,6-3 (77) Simon Jansson, 7-3 (78) Mikael Olsson, 7-4 (85) Patrik Johansson, 8-4 (93, hörna) Rasmus Sjöström.

Hörnor: 13-9

Utvisningsminuter: 10-20

Domare: Jacob Liljegren

Publik: 1098