Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots fiaskot – rutinerade spelarna förlänger med VBK: "Känner en stor revanschlusta"

Trots missat slutspel förlänger två viktiga spelare med VBK.
Patrik Johansson och Philip Lennartsson har skrivit på för ytterligare två år.
– Bandy för mig är VBK och det är här jag vill vara med och vinna något, säger Philip Lennartsson i ett pressmeddelande.

Annons

Trots att Vetlanda missar slutspel presenterar klubben nu två kontraktsförlängningar.

Försvararen Philip Lennartsson och mittfältaren Patrik Johansson har båda skrivit på för ytterligare två säsonger.

– Bandy för mig är VBK och det är här jag vill vara med och vinna något, säger Philip Lennartsson i ett pressmeddelande.

25-åringen har redan hunnit med åtta säsonger i Vetlandas a-lag, men har under den senaste säsongen till stor del varit skadad.

– Jag känner en stor revanschlusta efter den här säsongen som inte blev som jag tänkte, vare sig för mig eller laget. Laget kom snett in i det med några uddamålsförluster, som man straffas för i en så jämn serie. Personligen fick jag lida hela säsongen för den skada jag drog på mig i World Cup och jag ser fram emot att bli helt frisk till nästa säsong, Philip Lennartsson.

Läs också: Vetlanda gjorde sitt mot Kalix – men slutspelsdrömmen krossades ändå

Även Patrik Johansson, som kom tillbaka till VBK inför säsongen 2015/2016 tror på en lovande framtid för klubben.

– Jag trivs bra i VBK, jag tror på laget och vill vinna titlar här. Det kan låta provocerande med tanke på årets placering, men jag tror att alla sett vilken potential vi har i laget. Får vi bara till defensiven nästa år bör vi kunna vara med i toppen, säger Johansson.

Även sportkommiténs Anders Freijd är nöjd med förlängningarna.

– Det är väldigt roligt så klart. Det är positivt att två så viktiga spelare för oss väljer att förlänga kontraktet. Särskilt kul att just Philip går i bräschen den här säsongen, han brukar ju annars höra till de som väntar längst med att förlänga, säger Anders Freijd.

För Plus-kunder: Bakom att bli VM:s bästa bandyspelare – hårdare träning: "Blivit mycket mer seriös"