Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots fiaskot – rutinerade spelarna förlänger med VBK: "Känner en stor revanschlusta"

Trots missat slutspel förlänger två viktiga spelare med VBK.
Patrik Johansson och Philip Lennartsson har skrivit på för ytterligare två år.
– Bandy för mig är VBK och det är här jag vill vara med och vinna något, säger Philip Lennartsson i ett pressmeddelande.

Annons

Trots att Vetlanda missar slutspel presenterar klubben nu två kontraktsförlängningar.

Försvararen Philip Lennartsson och mittfältaren Patrik Johansson har båda skrivit på för ytterligare två säsonger.

– Bandy för mig är VBK och det är här jag vill vara med och vinna något, säger Philip Lennartsson i ett pressmeddelande.

25-åringen har redan hunnit med åtta säsonger i Vetlandas a-lag, men har under den senaste säsongen till stor del varit skadad.

– Jag känner en stor revanschlusta efter den här säsongen som inte blev som jag tänkte, vare sig för mig eller laget. Laget kom snett in i det med några uddamålsförluster, som man straffas för i en så jämn serie. Personligen fick jag lida hela säsongen för den skada jag drog på mig i World Cup och jag ser fram emot att bli helt frisk till nästa säsong, Philip Lennartsson.

Läs också: Vetlanda gjorde sitt mot Kalix – men slutspelsdrömmen krossades ändå

Även Patrik Johansson, som kom tillbaka till VBK inför säsongen 2015/2016 tror på en lovande framtid för klubben.

– Jag trivs bra i VBK, jag tror på laget och vill vinna titlar här. Det kan låta provocerande med tanke på årets placering, men jag tror att alla sett vilken potential vi har i laget. Får vi bara till defensiven nästa år bör vi kunna vara med i toppen, säger Johansson.

Även sportkommiténs Anders Freijd är nöjd med förlängningarna.

– Det är väldigt roligt så klart. Det är positivt att två så viktiga spelare för oss väljer att förlänga kontraktet. Särskilt kul att just Philip går i bräschen den här säsongen, han brukar ju annars höra till de som väntar längst med att förlänga, säger Anders Freijd.

För Plus-kunder: Bakom att bli VM:s bästa bandyspelare – hårdare träning: "Blivit mycket mer seriös"