Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung VM-start för Somalia: "Kanske kan rå på Kina"

På tisdagen inleddes B-VM i Trollhättan.
För Borlängebaserade Somalia bandy blev det en tuff start.
Matchen mot Kanada slutade hela 0–15.

Somalia bandy deltar i B-VM för fjärde gången och har hittills gjort framsteg för varje år. I VM 2016 avslutade Somalia med ett målrekord, då matchen mot Kina slutade med en 3–9-fölust. Tidigare hade de flesta matcherna slutat med en nolla i kolumnen för gjorda mål.

Det är mot just Kina som Somalia tror sig ha bästa chansen att ta en historisk seger i år.

– Vår procentuella utveckling har varit mycket kraftfullare än något av de andra lagen. Vi kanske kan rå på Kina, vi kanske har en möjlighet och att vinna en match i VM är en enorm framgång, säger Pelle Fosshaug, förbundskapten för Somalia Bandy, till P4 Dalarna.

I första matchen hade inte Somalia en chans. Kanada satte 1–0 redan efter drygt tre minuter och därefter trillade bollarna in med jämna mellanrum. Matchen slutade till sist 0–15.

Nästa match spelas redan i kväll. Halv nio möter Somalia Tjeckien som i sin första match spelade oavgjort, 3–3, mot Holland.

Övriga lag i grupp B är Kina och Estland.

För Plus-kunder:

"Pinno" ska få holländarna att flyga – möter kompisen Fosshaug i B-VM: "Hygglig division 1-nivå"

Ingen plan och fyra lag i hela landet – Bratts nya utmaning i Tjeckien: "Finns en stor charm"