Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunga ekonomiska bakslaget – Villa backar närmare en miljon: "Inte lyckats nå upp till våra mål"

Under årsmötet kom beskedet:
Villa Lidköping backar närmare en miljon kronor.
– Vi har inte lyckats nå upp till våra mål för säsongen, säger föreningens ordförande Rogher Selmosson i ett pressmeddelande.

Under torsdagens årsmöte kunde Villa Lidköping konstatera en ekonomisk förlust på totalt 958 000 kronor.

Villa Lidköping BK backar 521 575 kronor, samtidigt som det helägda dotterbolaget Villa Lidköping Restaurang AB backar med 437 000 kronor.

Läs också: Kolla hit, kalenderbitare – nu är spelschemat fastställt för hela bandysäsongen

Orsakerna till minusresultatet ska, bland annat, vara ett minskat publiksnitt på 279 personer för herrarna, samtidigt som investeringar har gjorts inom damlaget inför den första säsongen i högsta serien.

– Vi har inte lyckats nå upp till våra mål för säsongen, men vi ser med stor tillförsikt på de kommande åren, säger föreningens ordförande Rogher Selmosson i ett pressmeddelande.

Men trots att Villa Lidköping backar närmare en miljon skriver föreningen att den ekonomiska situationen är stabil. Det finns fortfarande ett positivt eget kapital på 2,2 miljoner kronor.

Samtidigt hoppas man att de stjärnvärvningar som gjorts, Johan Löfstedt och Joakim Andersson, under våren ska bidra till ett bättre publiksnitt.

– Det har vi sett som viktigt för att åter öka publiktillströmningen och stärka vår position som en av de allra främsta inom svensk bandy, säger Selmosson.

Läs mer: Så slutar elitserien 2018/2019 – här är Bandypuls vågade tips: "Förbannelsen ser ut att vara förskjuten med ett år"

För att öka intäkterna sker en prisjustering på biljettpriserna med 10-20 procent och reklamförsäljningen med 10-15 procent. När det gäller restaurangen sker en justering på bemanningssidan och fortsatt satsning görs på ökad konferensverksamhet.

-Vår trogna publik, samarbetet med våra partners och inte minst den stora skaran ideella krafter gör att vi ser med optimism på framtiden, säger Rogher Selmosson.

Under årsmötet valdes dessutom två nya ledamöter in, efter att Ingrid Fasth och Elin Eriksson valt att kliva av sina uppdrag.

De nya ledamöterna är Erik Rosengren och Karin Gustafsson. Rogher Selmosson omvaldes till ordförande på ett år, samtidigt som Mattias Nilsson, Per Alexanderson, Per Sundling och Gabriella Fernhag valdes om. Kvarstående ytterligare ett år är dessutom Daniel Behlander och Lennart Johansson.

Läs också: Så jobbar förbundets ekonominämnd – ordföranden i stor intervju: "Då var det dags att säga nej"