Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt i World Cup för Vänersborg – lämnar turneringen med bara en seger: "En stor besvikelse"

Neftyanik var numret för stort för Vänersborg.
Den avgörande sista gruppspelsmatchen slutar 7–1 till ryssarna, och Vänersborg får lämna World Cup med bara en seger på kontot.
– Vi har egentligen två bra halvlekar i turneringen, säger Joakim Hedqvist.

Den sista matchen i gruppspelet blev helt avgörande för vilket lag som skulle ta den sista kvartsfinalplatsen från grupp C i World Cup.

Vinnaren i matchen mellan Neftyanik och Vänersborg skulle få chansen att möta Jenisej i lördagskvällens sista kvartsfinal, medan förloraren skulle bli tvungen att packa väskorna och lämna turneringen.

Neftyanik dominerade spelmässigt i inledningen, men hade svårt att ta sig igenom Vänersborgs försvar. Ryssarna fick bara med sig ett mål i första halvlek.

– Vi gör det bra defensivt i första halvlek, har något läge också som vi behöver göra mål på i matchen, så vi är ganska nöjda med första halvlek, framför allt defensivt. Sedan har vi lite mer att kräva av varandra, vi måste spela mer tillsammans i offensiven, så där har vi lite att jobba på, säger Vänersborgs Joakim Hedqvist.

LÄS OCKSÅ: Liverapport – följ upplösningen i gruppspelet och kvartsfinalerna i World Cup

I andra halvleken tappar Vänersborg dock matchen. Lomanov får visserligen in en vacker hörnkanon till 1–2, men närmare än så kom inte Vänersborg.

– I andra släpper vi in alldeles för billiga mål och då rinner matchen oss ur händerna. Sedan är det ju kort om tid och så börjar man trycka på och så får man mål i baken igen. Vi gör det bra första trettio, men alldeles för dåliga och enkla mål i baken i andra.

LÄS OCKSÅ: Så stor blev Vänersborgssegern mot norska Stabaek

Neftyanik, med bland andra Christoffer Fagerström och Erik Säfström, fastställer slutresulatet 7–1 i matchens sista minut och ställs i och med segern mot Jenisej i kvartsfinalen klockan 23.45 på lördagskvällen. Vänersborg tar i och med förlusten bara en seger i World Cup, mot norska Stabaek.

– Neftyanik var duktiga, de tog vara på sina chanser så det är bara att gratulera dem och önska dem lycka till. Vi har egentligen två bra halvlekar i turneringen. Vi får åka hem nu och bita ihop inför seriepremiären, men det är en besvikelse, stor besvikelse, säger Hedqvist.

LÄS OCKSÅ: Ny motgång för Vänersborg – trots Lomanovs comeback: "Det var lite tungt"

MATCHFAKTA – World Cup

Neftyanik–Vänersborg 7–1 (1–0)

Målen: 1–0 (17) Maksim Ishkeldin, 2–0 (33) Artem Bondarenko, 2–1 (36) Sergei Lomanov Jr, 3–1 (37) Yury Shardakov, 4–1 (38) Maksim Ishkeldin, 5–1 (44) Artem Bondarenko, 6–1 (52) Christoffer Fagerström, 7–1 (59) Vasily Granovskiy.