Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunt Gripen orkade inte stå emot Vänersborg: "Kommer få gå hårt på spelare"

Elitseriepremiär, derby – och bara två utespelare på bänken.
Då orkade Gripen bara stå emot Vänersborg i en halvtimme.
– Vi kanske får spela lite mer energisnålt, säger lagkaptenen Linus Rönnqvist.

LÄS ÄVEN: Så var tvåstadsderbyt – minut för minut

Juniorerna på Svenska cupen i Edsbyn och nyförväven Erik Schön och Mattias Timan borta. Då kom Gripen Trollhättan till spel med bara två utespelare på bänken i elitseriepremiären mot lokalrivalen Vänersborg.

Bortalaget orkade stå emot i en halvtimme. Sedan small det två gånger inom loppet av en minut, med två frilägesmål som i det närmaste var identiska.

– Det är en ganska tunn trupp och vi kommer att få gå hårt på spelarna som är. Det gäller att ladda om inför varje match och orka köra, och så får vi kanske försöka spela lite mer energisnålt då, säger Linus Rönnqvist.

Innan paus gjorde Jocke Hedqvist 3–0 på hörna för Vänersborg och då kändes matchen avgjord, även om Gripen Trollhättan reducerade till 1–3 via ett fint mål av Johan Grahn i andra halvlek. Kort senare dog hoppet på nytt när Jocke Hedqvist förvaltade en straff.

– De får ställa om på oss och det vill vi inte att de ska få göra, så det känns lite surt att vi inte lyckas hålla ihop i första halvlek. Men vi trodde nog att de skulle komma upp lite mer på oss. De backade hem ganska mycket och lät oss spela, men tyvärr blev vi lite för ivriga och skulle ha hållit bollen mer och kommit runt på kanterna.

LÄS ÄVEN: Vänersborgs ytterhalv hyllas efter derbysegern

Gripen Trollhättan, som besegrade Vänersborg med 4–3 i Vänercupen i höstas, blev hopplöst sist i elitserien förra säsongen. I lördagens derby visade dock laget att spelet utvecklats sedan Ari Holopainen värvades som ny tränare efter avhoppande Magnus Nordin. Ett på pappret betydligt sämre Gripen jämfört med Vänersborg vågade hålla i bollen på ett sätt som kanske saknades i fjol.

– Det känns som att vi har utvecklat det i år, faktiskt. Delvis är det Ari och att vi vågar, sedan har vi fått in lite bättre offensiva spelare också, säger Linus Rönnqvist, som gärna hade haft en bättre uppladdning inför seriepremiären mot Vänersborg.

– Vi gör en helt okej insats, men vi har inte spelat mot elitseriemotstånd på en månad. Vi var inte riktigt vana tempot. De andra lagen har spelat Svenska cupen och World cup medan vi har fått spela mot allsvenska lag.

ELITSERIEN

IFK Vänersborg–Gripen Trollhättan 5–1 (3–0)

Målen: 1–0 (33) Mikko Lukkarila, 2–0 (34) Felix Pherson, 3–0 (41) Joakim Hedqvist, hörna, 3–1 (64) Johan Grahn, 4–1 (69) Joakim Hedqvist, straff, 5–1 (86) Sergej Lomanov.

Hörnor: 7–1.

Utvisningar: Vänersborg, 2x10. Gripen, 4x10.

Publik: 3 166.

Domare: Daniel Labe.