Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Borvall storspelade – se hans vassaste ingripanden här: "Får göra några avgörande räddningar"

David Borvalls storspel mellan stolparna knäckte Tillberga.
Vänersborgsmålvakten har fått en kanonstart på säsongen.
– Jag får göra några avgörande räddningar, säger han.

>>> TV: Se ett ihopklipp av Borvalls räddningar i klippet nedan (Bilder från Bandyplay)

David Borvall stod för en riktigt stark insats när Vänersborg bortabesegrade Edsbyn förra veckan.

Under onsdagskvällen fortsatte 27-åringen att visa upp sig från sin allra bästa sida – när han och Vänersborg nollade Tillberga.

– Jag får göra några avgörande räddningar och vi kan gå in i halvtid med en 2–0-ledning. Det kändes bra. Alltid skönt att ha blankt papper, det är svårt att hålla nollan i bandy, säger han.

LÄS MER: Islossning för Lomanov – som vill tysta tvivlarna

Efter paus drog Vänersborg i från och vann till slut med hela 8–0. En matchbild som kanske hade sett annorlunda ut om Tillberga hade fått utdelning före halvtid.

Framför allt minns Borvall ett starkt ingripande en kvart in på matchen.

– Det var en dubbelräddning där, med ett friläge och sen är det någon som ramlar eller kör in i mig i samtidigt som jag lyckas rädda returen. Jag tror att det är något sånt, jag har inte sett sekvensen så jag är faktiskt lite osäker på hur det gick till. Men den kändes skön att få det i läget.

Efter en knackig försäsong har Vänersborg nu inlett elitserien med tre raka segrar. Både laget och Borvall visar upp god form.

– Det går inte att klaga på formen, men det är bara tre matcher spelade och det är ny match redan i morgon så det är en färskvara. Jag kommer att fortsätta att göra samma saker under hela säsongen.

Var står du i ditt målvaktsspel just nu, jämfört med tidigare säsonger?

– Jag har varit med ett tag nu. Jag tror att jag debuterade i elitserien när jag var 17 och jag har spelat kontinuerligt sen dess. Jag tycker att jag har hållit bra nivå hela tiden.

På fredagskvällen väntar Vetlanda på bortaplan.

– En tuff bortamatch, det kan nog alla elitserielag hålla med om. Det är ett skridskostarkt lag med Johan Löfstedt som en riktigt stark bolldrivare, säger David Borvall.

Håller du nollan igen?

– Lite klyschigt kanske, men bara vi vinner så är jag nöjd. Om vi sen spelar bra defensivt kommer det att medföra att vi släpper in färre mål.