Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män åtalas för pyroteknik på bandymatch – nekar till brott

Inför matchen mot Edsbyn på Hällåsen tände Brobergssupportrar bengaler. Nu åtalas två män för brott mot ordningslagen, misstänkta för att ha använt pyroteknik.

Annons

Läs mer: Brobergssupportrar stängs av efter bengaler – svarade med hot på Facebook: "Hoppas ni dör en plågsam död"

Det var i samband med kvartsfinalen mellan Broberg och Edsbyn på Hällåsen, den 26 februari, som flera bengaliska eldar tändes.

Fem supportrar till Broberg stängdes av från resten av säsongens matcher. Brobergs tifogrupp publicerade sedan ett hotfullt meddelande där de sade sig önska livet ur åklagaren som fattat beslut om att stänga av supportrarna.

Läs även: Efter supportrarnas dödshot – här är ursäkten

Polisen identifierade de fem misstänkta och tog in dem till förhör. Tre av dem erkände brott och var beredda på att godta ett eventuellt strafföreläggande. Två av dem nekade, och åklagaren har nu valt att väcka åtal mot de två. Det är en man i 25-årsåldern från Söderhamn, och en man i 35-årsåldern från Gävle.

De hävdar att de inte har använt några bengaler inne på Hällåsen.

Enligt åklagaren har männen utan tillstånd använt sig av pyroteknik i form av bengaliska eldar inne på Hällåsen. Bland åklagarens bevisning finns förhör med vittnen, samt fotografier från evenemanget.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här