Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uddlöst Hammarby i historiska derbyt: "Vi kanske ska vara nöjda med en poäng"

Hammarby fick spela med en man mer i nästan en hel halvlek.
Det hjälpte inte – storfavoriten lyckades inte avgöra derbyt mot Tellus.
– Vi kanske ska vara nöjda med en poäng, säger en besviken Kalle Mårtensson.

Samtidigt som det jublades i Tellus omklädningsrum var det tunga steg och böjda huvuden hos Hammarbyspelarna efter 2–2-derbyt på Zinkensdamm.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men det är klart att vi ville vinna den här matchen. Så är det, säger Kalle Mårtensson.

Han är en av Hammarbys offensiva spelare som inte lyckades ta sig igenom ett kompakt och hårt krigande Tellusförsvar.

Tellus chockade dessutom Hammarby genom att ta ledningen redan efter en och en halv minut. Hammarby replikerade genom Jesper Jonsson, innan man hamnade i underläge igen.

Men med 2–2 i paus var det nog ändå många som trodde att Hammarby skulle komma ut och dominera mer efter paus. Så blev det inte. I stället hade man förtvivlat svårt att ta sig fram till heta lägen.

– Det är trångt, vi får gå runt och dunka in den och försöka fixa hörnor och så där. Men all heder till Tellus försvarsspel och deras insats.

Hur är det att spela en sådan här match som anfallare?

– Det är tufft, man får ta dom där bökiga lägena och försöka sätta dit dom. Det hade vi kunnat gjort och vunnit matchen. Å andra sidan hade dom lägen också. Så vi kanske ska vara nöjda med en poäng trots allt.

Tellus radade upp hörnor mot slutet av matchen, och hade dessutom ett par riktigt vassa lägen att sätta ett segermål. En vass dubbelräddning av Patrik Hedberg räddade Hammarby ena gången.

Det blev ett derbydrama som slutade med en storskräll – inför ögonen på 2 576 åskådare på Zinkensdamm.

– Jättekul såklart, synd att vi inte kunde bjuda på en seger. Många bajare här i dag, säger Kalle Mårtensson om inramningen.