Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ultimatum till Hammarby: Sköt betalningarna eller glöm Zinkensdamm

Hammarby har en skuld till Stockholms stad på över 200 000 kronor.
Om inte klubben lyckas betala tillbaka pengarna i tid stängs man ute från Zinkensdamm.
– Det är den generella bestämmelsen, säger Anders Berlin, chef på avtalsenheten inom Stockholms stad.

Hammarby kämpar med att få ekonomin på rätt köl efter flera år med negativa resultat. Klubben granskades extra ingående av bandyns ekonominämnd, men fick i slutändan elitlicensen beviljad för kommande säsong.

Under åren har Hammarby dragit på sig skulder till Stockholms stad, som handlar om obetalda evenemangshyror för Zinkensdamms IP.

Enligt Södermalmsnytt handlar det i dagsläget om en innestående skuld på 217 080 kronor, en summa som Hammarby har till årsskiftet på sig att betala. Enligt tidningen förväntas idrottsnämnden i Stockholm att under nästa vecka besluta om en ny amorteringsplan för klubben.

För Pluskunder: Hemkär Rimgård stannar i Stockholm: "Klubben som jag vill spela för"

Skulle dessa avbetalningar misskötas så är Stockholms stad tydlig – då blir det inga mer träningstider eller matcher på Zinkensdamm.

– Det är den generella bestämmelsen. Om en förening har skulder har den inte möjlighet att boka nya matchtider eller träningstider på några av våra anläggningar, säger Anders Berlin, chef på avtalsenheten inom Stockholms stad, till Södermalmsnytt.

För Pluskunder: Grachev första värvningen: "Inte pengarna som lockar hos oss"

Hammarby betalar 200 000 kronor till Stockholms stad för sina 13 hemmamatcher under en säsong på Zinkensdamm. Vilket i snitt blir drygt 15 000 kronor per hemmamatch.

Hammarbys klubbchef och vd Stefan Friberg Svensson är klar med vad som gäller för att klubben ska få spela vidare på sin hemmaarena.

– Det här är ett rimligt upplägg. Det är självklart att vi måste sköta det här, säger han.