Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Ryska stjärntrion Lomanov, Bulatov och Ivanov lämnar Vänersborg

IFK Vänersborgs storsatsning på ryska stjärnor varade bara i en säsong.
Det uppger trovärdiga källor till Bandypuls.
Enligt uppgifterna har Sergej Lomanov, Nikita Ivanov och Pavel Bulatov spelat färdigt i klubben.
– Jag vill inte kommentera sånt förrän vi har saker att kommentera, säger Vänersborgs spelaransvarig Tommy Hjert, som kort senare bekräftade uppgifterna till TTELA.

Annons

LÄS ÄVEN: Vänersborg utslaget – Lomanovs framtid i klubben osäker: "Det är 50/50"

Sergej Lomanov, Nikita Ivanov och Pavel Bulatov har rest hem till Ryssland efter en säsong i IFK Vänersborg. Laget slutade sexa i elitserien och åkte ut med 0–3 i matcher i kvartsfinalserien mot Villa.

Nu tyder allt på att den ryska stjärntrion väljer bort en fortsättning i svensk bandy. Enligt trovärdiga uppgifter till Bandypuls har spelarna bestämt sig för att inte utnyttja sina optionsår med Vänersborg.

Klubbchefen Ulf Adolfson är fåordig om uppgifterna, och hänvisar till spelaransvarig Tommy Hjert.

– Jag har inte fått den information ännu. Även om den gode Tommy Hjert inte svarar så är det honom du får söka, för jag vet inget om detta i dag.

Du som klubbchef har inte fått några indikationer alls?

– Nej, det kan jag inte säga att jag har.

LÄS ÄVEN: Bandypuls avslöjar: Pherson petas i kvartsfinal 3 – lämnar Vänersborg: "Det var droppen"

När Bandypuls når Tommy Hjert vid lunchtid hävdar han att han inte vet något om uppgifterna efter att ha suttit i möten på jobbet hela dagen.

Tommy Hjert förnekar att Sergej Lomanov ska ha meddelat honom om sitt besked redan innan den ryske superstjärnan återvände hem till Krasnojarsk.

– Jag vet ingenting mer om detta, och jag tänker inte berätta nåt om våra diskussioner.

Om jag uttrycker det så här då: Hur ser utsikterna ut för att ryssarna spelar i Vänersborg nästa säsong?

– Jag vill inte kommentera sånt förrän vi har saker att kommentera, säger Tommy Hjert.

– Vår dialog har vi för oss själva. Vi hoppas kunna komma tillbaka med besked i närtid.

LÄS ÄVEN: Ivanov stöttas av Lomanov efter tunga perioden: "Har inte varit ärlig mot bandyn"

Ryska supertalangen Nikita Ivanov har varit omskriven under säsongen efter att ha petats av tränarduon Magnus Nordin och Anders Uhlin, som tog över efter Stefan Karlsson som sparkades i december.

Efter att ha ifrågasatts öppet i media av Magnus Nordin svarade Nikita Ivanov med att sjunga ut inför den andra kvartsfinalen mot Villa Lidköping, som av allt att döma blev hans – och även Sergej Lomanovs och Pavel Bulatovs – sista hemmamatch i Arena Vänersborg.

LÄS ÄVEN: Nikita Ivanov: "Tränarna sa att vi måste gå vidare – men det är svårt att glömma" (Plus)

Vid 13.30-tiden bekräftar Sergej Lomanov till Bandypuls att han lämnar Vänersborg för spel i Jenisej nästa säsong. Intervju kommer inom kort.

På onsdagseftermiddagen bekräftar Tommy Hjert till TTELA att klubben även avslutar samarbetet med Nikita Ivanov och Pavel Bulatov.