Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

USA sexa i VM – det imponeras Zitouni över: "Bättre än jag förväntade mig"

Alexander Zitouni gjorde sitt första bandy-VM – Kevin Brown sitt tredje.
Det slutade med en sjätteplats i Sandviken, efter förlust mot Kazakstan i placeringsmatchen.
– Uppställdt och formerat så är det jäkligt bra, då är jag imponerad, säger Vänersborgsspelaren Alexander Zitouni.
– Vi måste få lite mer fokus på vårt eget spel, vi blixtrar till då och då men måste hitta mer kontinuitet, säger Kevin Brown.

LÄS MER: Historien bakom bandyn i USA och mannen som upplevt allt

USA inledde VM med att slå Tyskland med 9–4, förlora mot Norge – och sedan avsluta gruppen med att köra över Vitryssland.

Men i kvarten var det inget snack – Finland mosade USA med 15–1. De allra flesta hade väl räknat med att USA skulle få spela placeringsmatch mot Norge, landslaget som amerikanerna i första hand jagar på bandyscenen. Men då norrmännen superskrällde mot Kazakstan så fick USA tänka om.

– Jag är glad för Norges skull, men det hade varit roligt att få en värdemätare till mot dom, säger Peace & Love City-spelaren Kevin Brown, som gör sin tredje VM-turnering för USA.

Blir USA bättre och bättre?

– Jo, men det tycker jag väl. Men vi behöver lite mer fokus på vårt eget spel. Vi blixtrar till då och då, men måste försöka hitta lite mer kontinuitet, säger Kevin Brown.

Spelar du nästa VM?

– Ja, jag vill spela med USA så länge jag spelar bandy. Sen får vi se vad nästa år innebär.

Det amerikanska landslaget stannar över söndagens VM-bankett, inna alla spelare skiljs åt. För Kevin Browns del handlar det om den korta resan till södra Dalarna och Borlänge. Där går hans lag nu in i ett allvarligt slutskede av allsvenskan.

– Vi har fyra matcher kvar, Nitro/Nora borta på lördag, sedan tre hemmamatcher på rad. Vinner vi alla så ser det bra ut för kval, det skulle vara en bra värdemätare för hela föreningen, säger han.

USA föll placeringsmatchen mot Kazakstan med 4–10 – men slet som djur så länge man hade chansen. Vänersborgsspelaren Alexander Zitouni gör sitt första VM för USA.

– Det har varit jäkligt kul skulle jag säga. Vi gör vår bästa match i dag också, vi närmar oss hela tiden och spelar bättre för varje match. Dom (spelarna i USA) tycker det är roligt och vill lära sig också, säger Alexander Zitouni, som naturligtvis har fått ta ett stort ansvar och haft mycket speltid som den elitseriespelare han är – i huvudsak som defensiv mittfältare, men även några byten som halv.

– Det blev så någon gång för att dom vill att jag ska vara inne och hålla boll. Det blir lite att man får bromsa lite, säger han.

LÄS MER: Zitounis väg till VM-debut via San Franscisco och Härnösand: "Den såg jag inte komma"

Har USA varit bättre eller sämre sett till vad du förväntade dig?

–Defensiven har varit bättre än jag förväntade mig. Jag trodde att vi skulle bli mer straffade för att bara gå iväg så där lite hockey-aktigt med allt och alla. Men de har kommit en lång väg där, det är individuella misstag som leder till att det rinner iväg ibland. Uppställt och formerat så är det jävligt bra, där är jag imponerad.

USA krigar vidare – och är klart bättre än Tyskland och Vitryssland i bandyspelet. Nästa år, när VM spelas i Ryssland, kommer man att få möta grannlandet Kanada.

Kommer du lira nästa VM?

– Ja, får jag chansen så gör jag absolut det. Jag tycker att det här är skitroligt.

MATCHFAKTA (placeringsmatch)

Kazakstan–USA 10–4 (4–2 )

Målen: 0–1 (13) Mike Lickteig, 1–1 (17) Leonid Bedarev, 2–1 (25) Artem Vshivkov, straff, 3–1 (27) Evgeny Leonov, 4–1 (42) Evgeny Leonov, hörna, 4–2 (44) Peter Knutson, 5–2 (50) Leonid Bedarev, 6–2 (51) Sergey Pochkunov, 6–3 (59) Daren Richardson, 7–3 (64) Artem Vshivkov, 8–3 (69) Sergey Pochkunov, 8–4 (82) Daren Richardson, 9–4 (83) Oleg Pivovarov, 10–4 (88) Anatoliy Golubkov

Hörnor: 12–2.

Utvisningar: Kazakstan 5x10, USA 3x10.

Publik: 270.