Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utgivaren: Vi sänder Bandy-VM – det är hur stort som helst

 
Bandy-VM i Chabarovsk
Visa alla artiklar

Att lokaltidningskoncernen Mittmedia – där Bandypuls.se ingår – köper rättigheterna till Bandy-VM 2018 säger en hel del om hur medielandskapet förändras i allt snabbare takt.
Att du som prenumerant kan se svenska matcher inklusive finalen exklusivt på Bandypuls.se som en tjusig förmån är hur häftigt som helst!

Okej, bandy kanske inte är den största av världens sporter. Och dramatiken brukar vänta tills finalen, som spelas mellan Sverige och Ryssland – om nu inte Finland sprattlat till och överraskat i semin.

Det där vet förstås du som trogen läsare. Men då vet du också att den internationella bandy faktiskt består av lag från de flesta kontinenter och det känns som de satsningar som görs på exempelvis landslaget från Somalia, i USA och så vidare i alla fall göra att bandyn utvecklas. Inte minst det växande antalet hallar utvecklar både sporten och spelet.

Se även: Exklusivt hos oss – så gör du för att se bandy-VM

Så när det vankas VM kan man ju tänka sig att licensfinansierade SVT skulle vilja hugga eller åtminstone nåt av de mer tv-inriktade kommersiella bolagen. Men nej, det var vi på Bandypuls.se som tog fajten, ropade hem rättigheterna – och säkrade möjligheten för er läsare att få följa denna vackra, historiska och i Sverige stora sport.

Givetvis är detta ett led i vår storsatsning på Bandypuls, som från noll för bara ett par år sedan vuxit så stark att vi utan nån som helst konkurrens kan utnämna oss själva till Sverigeledande på bandybevakningen.

I år avgörs VM i Chabarovsk, i princip så långt bort i Ryssland man kan komma. Där är bandyintresset enormt. Läktarna lär koka nästa söndag trots svinkylan, när Sverige och Ryssland gör upp i ännu en final (kan man gissa).

Att vi som enda svenskt medieföretag sänder Bandy-VM gör förstås att vi avsätter stora resurser för att bevaka detta.

Se även: Så ser vår storsatsning på bandy-VM ut

Vi har fyra personer på plats i Chabarovsk: Jonna Igeland (programledare, reporter), Christoffer Million (reporter/expert), Rikard Bäckman (innehållsansvarig/fotograf) och Johan Solum (teknikansvarig).

På hemmaplan kommer ett dussintal medarbetare att involveras, bland andra Leo Hägglund (kommentator) och Tobias ”Zocke” Johnsson (expert) – men även övriga medarbetare på Bandypuls, vår sportdesk, vår nattwebb och på våra lokala deskar.

Och vi sänder fyra matcher:

Måndag 29 jan, matchstart 07.00: Sverige-Finland.

Onsdag 31 jan, matchstart 10.30: Sverige-Ryssland.

Lördag 3 feb, matchstart 07.00 eller 10.30: Semifinal.

Söndag 4 feb, matchstart 07.00: Final.

Uppladdningen har pågått i flera dagar här på Bandypuls.se. Och nu börjar allvaret. Hur kommer det gå för de svenska hoppen?

Hur kommer förbundskapten Svenne Olsson att formera laget?

Kommer Pizzoni Elfving hinna återhämta sig?

Svensson eller Hedberg, vem ska stå?

Hur många mål gör skyttekung Edlund?

Och hur kommer kapten Westh avskedsföreställning att sluta?

Som utgivare är jag mäkta stolt över att kunna erbjuda er läsare denna unika exklusiva möjlighet!