Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänersborg lyfter när Borvall spikar igen i buren: "Självförtroendet på väg tillbaka"

En ganska vissen försäsong hade gett självförtroendet en törn.
Men borta mot Edsbyn visade målvakten David Borvall högsta klass och hade stor del i andra raka segern för Vänersborg.
– Jag börjar få feeling för vinklarna igen, säger 27-åringen från Bollnäs, som var rena "spöket" för Edsbyn.

Det blev en glad familjeträff i arenan på Ön i Edsbyn.

På plats fanns mamma Siv, pappa Erik, morfar Sven-Erik och mormor Rut plus några fler från familjen Borvall.

TV: Vänersborgs tränare Stefan Karlsson efter rivstarten och andra raka segern i elitserien

De var snabba att dela ut sina grattiskramar till David, som för kvällen kan gå under namnet Kung David.

Han var sannerligen värd att firas lite extra efter en stormatch i en svängig och fartfylld match som bjöd på många chanser – och närapå lika många briljanta parader.

– De senaste två veckorna har det känts allt bättre, jag börjar få tillbaka den rätta feelingen efter en jobbig försäsong. Självförtroendet har inte precis varit på topp. Men det blir bättre och bättre, både för mig och laget, säger David Borvall, målvakten från Bollnäs som gör sin sjätte säsong på västkusten och den andra i IFK Vänersborg.

– Jag trivs väldigt bra, jobbar som säljare och gillar verkligen staden. Den är så lämplig och så vacker. Det märks också att det är ett bandyfäste, särskilt numera, säger David Borvall.

Såklart väldigt nöjd efter en start på elitserien där Vänersborg levererar mer än vad som många kanske hade väntat efter en något vimsig försäsong.

Men så har laget mycket nytt att koppla i hop. Det börjar sätta sig nu. Det märktes redan i premiären mot Gripen, där det blev en stabil seger med 5–1.

– Det var så kontrollerat. Det här var ju en annan sorts match, och en häftig match. Det blir ju extra roligt också när Edsbyn öppnar upp liter mer och inte spelar sådär strategiskt.

En svängig första halvlek i högt tempo satte också David Borvall på många svåra prov, han klarade de flesta med åtminstone fyra-fem ganska avgörande räddningar. Med en mindre alert målvakt kunde faktiskt Edsbyn gått till paus med flera måls ledning.

Nu gav i stället Borvall sitt lag chansen att utnyttja sina lägen på bästa sätt. Och det är ju en nog så viktig del i det snabba spelet bandy.

Men perfektionisten Borvall är samtidigt inte helt nöjd. Säskilt inte med den där (enda) plumpen då han släppte Mattias Hammarströms skott till 3–4 mellan benskydden.

– Edsbyns skyttar brukar för det mesta sikta högt, jag blev lite ställd och hann inte riktigt med när det kom ett lågt skott i stället. Det kändes då som ett väldigt viktigt mål, och det grämer mig lite. Men det var ju tur att grabbarna levererade framåt då, säger David Borvall, med sitt största smil.

Det fanns såklart fler som var positiva i ett effektivt Vänersborg, inte minst den pondus som stjärnan och spelgeniet Sergej Lomanov Jr visade långa stunder.

Det är nog dags att räta ut frågetecknet kring nya Vänersborg, och hissa tillbaka den där tidiga varningsflaggen...