Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänersborg sparkar tränaren – han tar över: "Väl förankrat i spelarrådet"

I dag meddelade IFK Vänersborg på sin hemsida att tränaren Stefan Karlsson sägs upp från sitt uppdrag som huvudtränare för klubben med omedelbar verkan.
"Beslutet är väl förankrat i spelarrådet för A-truppen", skriver klubben på sin sajt.

I dag meddelade IFK Vänersborgs styrelse en tränarrockad på sin webbplats. Stefan Karlsson får efter fyra säsonger sparken som huvudtränare för klubbens A-lag med omedelbar verkan.

Han kommer säsongen ut att ersättas av Magnus Nordin, som får Anders Uhlin som assiterande tränare.

"Beslutet är väl förankrat i spelarrådet för A-truppen. Beslutet är baserat på en stark övertygelse om att förändring är nödvändigt för att nå klubbens offensiva målsättningar. Stefan Karlsson har gjort betydelsefulla insatser för IFK Vänersborg under de säsonger han verkat i föreningen, och bland annat tagit oss till slutspel fyra säsonger i följd", skriver klubben på sin webbplats.

Men fyra raka slutspelsplatser har alltså inte hjälpt Karlsson att rädda sitt jobb. Klubben hoppas nu att nya tränarduon ska leda laget till nya höjder under resten av säsongen.

"Den nya tränarduon Magnus Nordin och Anders Uhlin har en tydlig koppling till föreningen sedan tidigare. Bägge har haft stora framgångar i IFK Vänersborg och dessutom mångårig erfarenhet av svensk elitbandy och landslagsspel på olika nivåer. Vi tror att kombinationen av den nya ledarduons samlade bandykompetens, stora engagemang och hjärta för IFK Vänersborg ska bidra till den framgång som så många av oss hoppas och tror på", skriver klubben på sin sajt.

Den nytillsatta tränarduons första match blir annandagsderbyt på bortaplan mot Gripen Trollhättan.