Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänersborg värvar norsk talang från Sandviken: "Mycket lovande junior"

IFK Vänersborgs lagbygge fortsätter.
Under tisdagen presenterades den 18-åringe Felix Callander.
– Han blir verkligen spännande att följa framöver och är ett riktigt framtidsnamn som vi knutit till oss, säger Tommy Hjert till klubbens hemsida.

De tre senaste säsongerna har Felix Callander representerat Sandviken där han gått bandygymnasiet.

Nu står det klart att den norske landslagsanfallaren flyttar från Sandviken till Vänersborg efter att han tar examen senare i juni.

Under tisdagen skrev han på ett kontrakt med IFK Vänersborg som sträcker sig över den kommande säsongen med option på ytterligare ett år.

– Det skall bli fantastiskt kul och spännande att komma till Vänersborg. Det blir häftigt och jag ser fram mot att få representera IFK som är en stor och väletablerad förening i bandy Sverige med bra förutsättningar och fin inomhushall. Jag brinner verkligen för denna utmaning. Mina styrkor främst som bandyspelare är att jag har bra fart på skridskorna och är en målfarlig forward med bra inställning, säger Callander till klubbens hemsida.

Felix Callander, med Stabaek som moderklubb, har mestadels spelat med SAIK:s juniorlag men noterades också för tre matcher i Elitserien samt spel i World Cup med klubbens representationslag.

Callander var också med i det norska VM-laget i Sandviken tidigare i vintras.

– Det är en ung och mycket lovande junior som kommer representera vår A-trupp. En duktig och ambitiös kille som brinner för sin idrott. Han blir verkligen spännande att följa framöver och är ett riktigt framtidsnamn som vi knutit till oss, säger Tommy Hjert till klubbens hemsida.