Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänersborg värvar offensiv kraft från Boltic: "Potentialen finns för att utvecklas vidare"

18 poäng på 22 matcher för Boltic förra säsongen.
Nu är Niclas Nyqvist klar för spel i Vänersborg.
– Jag känner att i Vänersborg kan jag fortsätta att utvecklas, säger han till klubbens hemsida.

Annons

Vänersborgs första nyförvärv inför den kommande säsongen är spikat.

Under onsdagen presenterades den offensive 22-åringen Niclas Nyqvist av klubben, som trivs bäst som offensiv mittfältare men även kan spela allra längst fram i laget.

De senaste sex åren har Nyqvist representerat Boltic i allsvenskan och noterades under förra säsongen för 18 poäng på 22 matcher.

– Jag känner att i Vänersborg kan jag fortsätta att utvecklas. Förutsättningarna är fantastiska med hallen och övriga träningsmöjligheter. IFK har också gjort ett väldigt proffsigt intryck på mig, säger han till klubbens hemsida.

► (+) Flera spelare har valt bort klubben – så jobbar Vänersborg vidare: "Ingen stress från vår sida"

I Nyqvist hoppas klubben ha hittat en spelare som både kan bidra direkt från start men även ta ytterligare kliv i sin utveckling.

Kontraktet sträcker sig över de tre kommande säsongerna.

– Niclas har trots sin ringa ålder varit en ledande spelare i Boltic de senaste säsongerna med bra fart på skridskorna, fin passningsklubba och utvecklat spelsinne. Han kommer att passa in bra i vårt lagbygge. Potentialen finns för att utvecklas vidare hos oss, säger spelaransvarige Tommy Hjert.

► (+) Blomberg ratar Vänersborg – och kommenterar intensiva ryktet: "Har inte pratat med någon från Bajen"