Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänersborgs talang förlorade mot brorsan – men hoppas slippa gliringarna: "Äh, han är rätt snäll"

Han förlorade syskonkampen på Hällåsen.
Nu stannar stortalangen kvar i Söderhamn för att umgås med brorsan Jesper.
– Äh, jag tror inte att han kommer hålla på så mycket. Han är rätt snäll, säger Robin Öhrlund efter Vänersborgs förlust mot Broberg.

Det var en speciell match för Vänersborgs stortalang Robin Öhrlund på Hällåsen. På andra sidan stod Broberg – med brodern Jesper Öhrlund i laget.

Det var första gången som syskonen möttes på en bandyis. Och familjefesten kunde faktiskt ha varit ännu större.

– Det var jäkligt roligt, faktiskt. Jag hade hoppats att Stefan Larsson också skulle vara med, det är ju min morbror. Så det var lite synd. Men han kanske är med när vi möter Broberg hemma, säger Robin Öhrlund och fortsätter:

– Nä men, det var jätteroligt. Inte jätteofta det händer.

Vänersborg förlorade matchen med 3–5, men några större gliringar tror han inte att det blir från storebror Jesper.

– Jag ska åka med honom hem, jag ska stanna kvar här över helgen och åker tillbaka till Vänersborg på söndag. Men äh, jag tror inte att han kommer hålla på så mycket. Han är rätt snäll.

Roligt att möta brorsan alltså. Men själva matchen vill Robin Öhrlund nog hellre glömma. Broberg tog iniativet direkt, och ledde med 2–0 en kvart in på matchen. Den ledningen växte till 3–0 strax före paus.

Vänersborg orkade inte komma tillbaka, trots en snabb reducering från Sergej Lomanov efter paus. 3–5-nederlaget i regnvädret på Hällåsen innebär att Vänersborg är inne i tung svit, med tre raka förluster.

– En till tung förlust, så är det. Vi släpper in ganska enkla mål i början, Broberg är mer taggade framför allt i första halvlek. Vi är lite på G i andra halvlek, men dom får 4–1 och då går luften lite ur oss.

Hur känns det för egen del så här långt, så här första säsongen i elitserien?

– Det är helt okej, jag hade lite småskador på försäsongen. Men jag tycker att jag jobbar på och kommer in i det mer och mer. Sen finns det mycket mer att ta av, så det är bara att fortsätta jobba. Det är bra förutsättningar i Vänersborg, säger Robin Öhrlund och avslutar:

– I bandy spelar även rutinen stor roll, så det kommer att ta sin tid.

MATCHFAKTA

BROBERG–VÄNERSBORG 5–3 (3–0)

Målen: 1–0 (7) Vadim Arkhipkin, 2–0 (16) Joakim Jonsson, 3–0 (45) Martin Söderberg, 3–1 (48) Sergei Lomanov, 4–1 (61) Jonas Nygren, 4–2 (65) Johan Koch, 5–2 (74) Martin Söderberg.

Hörnor: 15–9

Utvisningsminuter: 20–40

Domare: Valdemar Olsson

Publik: 1 064.