Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranens starka hyllning till Liw: "Personligen är jag förbannat stolt över att vara din vän"

Superlativen har regnat över Daniel Liw efter hans besked om att lägga av.
Nu har lagkamraten Daniel Välitalo levererat den största hyllningen hittills.
"Utan dig så hade vi inte haft den träningskultur vi har idag", skriver Edsbyns försvarsprofil i ett långt inlägg som Bandypuls har fått tillåtelse att publicera.

För ett par veckor sedan meddelade 39-årige Daniel Liw att bandykarriären, som har innefattat sex SM-guld och ett VM-guld, är över.

Sedan dess har Edsbyns mittfältare hyllats unisont i bandy-Sverige – bland annat av Bollnäs lagkapten Andreas Westh och Vetlandas tidigare poänggörare Patrik Johansson som blir proffs i Start i ryska ligan kommande säsong. Bandypuls krönikör Peter Axman har också hyllat veteranen för att ha gjort ett "särpräglat avtryck i sin älskade sport".

Nu har även Daniel Välitalo, den mångårige lagkamraten i Edsbyn, uttryckt sin beundran och tacksamhet över Daniel Liws bandygärning. I ett långt och känslosamt inlägg på Facebook, som har över 500 gillamarkeringar och 35 delningar, skriver försvarsveteranen bland annat:

"Liw ska vara stolt, och vi andra som håller på byn ska vara tacksamma för allt han gjort för Röd/Blå".

LÄS ÄVEN: Edsbyn vill behålla Liw – som har tackat nej till en tränarroll

Inlägget publicerades i fredags. Daniel Välitalo har godkänt att Bandypuls publicerar det i sin helhet, men han vill inte uttala sig ytterligare.

Här är Välitalos hyllning till Liw

Daniel ”Virken” Liw

Tungt och tråkigt, men samtidigt vackert!! Nu är det allmänt känt att Liw slutar LIRA bandy. Därav tappar nu bandyn en av dom riktigt stora lirarna. En lirare med en brutalt seriös inställning till sporten. En lirare som verkligen gick in för att göra sina medspelare bättre, och även sig själv.

I ordningen, först laget sedan jaget prioriterade Liw sin träning och sitt matchspel, han hade väldigt höga krav på sig själv. Kraven var att göra andra spelare bra hela tiden, han var bara nöjd med sig själv när han kände att han lyckats med just det. Detta gör att vi lagkamrater, känner glädje och respekt när vi tänker på honom.

Är man som Liw alltid schysst och fair, även när man vet att man kan förlora pga ärlighet, då förtjänar man också respekt. Det är bara för brutalt att kunna vara sån i sådana lägen också, det är en av sakerna som gör Liw till en nästintill unik elitidrottare. Jag och mååånga fler har iaf väldigt svårt att göra det.

Liw - den stora talangen, med grym touch för bollen och spelet, samt inställningen till att försöka göra allting lite bättre nästa gång. Den kombinationen säger allt om hur jäkla vass han är.

Tittar jag tillbaka på 10:ans karriär så dyker det upp fantastiska bilder på näthinnan. Ser bilder när Liw i fullfart går rätt in i skiten mellan 5-6 motståndare, varje gång så blundade jag och tänkte ”nä, nu fan dör han”.... men på något sätt kom 10:an ut från dödszonen med bollen vid bladet... och spelade den till någon som var sopren - MÅÅÅL.Dra på sig folk, ge bollen till den dom glömmer bort, mäktigt, vackert, svårt, effektivt och signifikativt för Liw.

Liw ska vara stolt, och vi andra som håller på byn ska vara tacksamma för allt han gjort för Röd/Blå. Utan dig så hade vi inte haft den träningskultur vi har idag. Du kom hit med en tydlig inställning som inte gick att missa, vill man bli bra, då ska man träna träna träna, du visade att en supertalang också ska träna mkt. Alla mål, assist, dribblingar, samt berömmande ord till din omgivning är också väldigt uppskattat.

MEN åter till det som är det verkliga arvet från din karriär, TRÄNINGSKULTUREN som nu finns i Byn, den har DU skapat, och nästa generation är formad. I den generationen så finns det redan nu några arvtagare till att bära kulturen vidare. Om alla förstår vikten av att vårda den kulturen på rätt sätt, så kommer byn ha chans att vara duktig i bandy långt in i framtiden.

Personligen är jag förbannat stolt över att vara din vän, att jag fått spela med dig i många år. Jag är glad, tacksam att du nött 1 mot 1 med mig, genom åren måste det ha blivit 1000tals hel och halvplanare.... finter till höger och vänster, mycket senap på min tröja, ibland kändes det som att jag stod i korvkön istället för på plan.... sanslös nötning.

Med sin personlighet och sitt ansvarstagande så styrde han upp ungdomsverksamheten i byn på ert föredömligt sätt. Alla vi ungdomsledare är tacksamma för din insats.

Vill bara säga STORT TACK FÖR ALLT DU GJORT FÖR BANDYN I BYN OCH I SVERIGE. Du kommer vara saknad! Bönder från byn! Röd och Blå!