Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlanda får rätt i skiljenämnden – VSK tvingas betala för utbildningskostnader

I våras lämnade Robin Folkesson Vetlanda för spel i Västerås. Då ansåg Vetlanda att de hade rätt till utbildningsbidrag för mittfältarens tid i klubben, något som Västerås tog till skiljenämnden. Något som nu Vetlanda har fått rätt till, avslöjar Vetlandaposten.

Efter tre säsonger i Vetlanda lämnade Robin Folkesson klubben och skrev på för Västerås SK. För tiden i Vetlanda ansåg sig klubben ha rätt till utbildningsbidrag för Folkesson, något Västerås SK inte höll med om och då gick till skiljenämnden.

Nu avslöjar Vetlandaposten att Vetlanda gått vinnande ur det ärendet. VSK har därmed blivit skyldiga att betala Vetlanda 120 000 kronor.

– Jag tycker givetvis det är bra för vår del. Men problemet som vi som förening ser och som många andra föreningar också ser, är att just de här bestämmelserna angående utbildningsbidrag är lite tvetydliga och motsägelsefulla många gånger, säger Vetlandas ordförande Carl-Gunnar Jansson till Vetlandaposten, som menar på att bestämmelserna är svårtolkade.

– Det har väl inte minst vi tagit fasta på här eftersom vi (Vetlanda och Västerås) har tolkat det olika. Men jag tycker väl ändå att sättet vi har tolkat det på är riktigt. Och det tyckte tydligen skiljenämnden också, säger Jonasson till Vetlandaposten.

Läs också: Vetlanda släpper Landström – oavsett utfall i skiljenämnden: "Han har bestämt sig"

Läs också: Robin Folkesson klar för VSK – återförenas med brorsan: "Kan ryka ihop rejält ibland"

För Plus-kunder: Landström skadad när VSK föll överraskande mot Vänersborg: "5–6 minuter av minnet var borta"

För Plus-kunder: Villa tar emot Vetlanda – följ matchen här

För Plus-kunder: Se tacklingen som gjorde Blomberg vansinnig: "Grabben är helt groggy i omklädningsrummet"