Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlanda gör ännu en tung värvning från finska ligan – skriver treårskontrakt: "Tror på honom"

Först tog de in finska ligans bäste spelare. Nu tar de in fyran i skytteligan.
Vetlanda har skrivit treårskontrakt med Emil Fedorov.
– Vi känner att vi vill visa att vi tror på honom, säger Kjell Nicklasson i sportkommittén, till lagets hemsida.

Läs också: (+) 32-åringen lämnar allsvenskan för Vetlanda – och gör elitseriedebut: "Chansen kanske aldrig kommer tillbaka"

Eetu Peuhkuri utsågs till finska ligans bäste spelare och skrev sedan på för Vetlanda.

Från samma lag, mästarklubben Veiterä, kommer anfallaren Emil Fedorov, som blev fyra i poängligan med 28 mål (och ytterligare 10 i slutspelet).

Fedorov följde med Peuhkuri under besöket som bland annat involverade klubbens årsfest.

– Det är roligt att få med sig någon man känner, jag tror säkert det kommer hjälpa mig mycket i början. Jag var med Eetu i Vetlanda och träffade laget och andra i föreningen på årsfesten, det var väldigt trevligt och jag känner mig välkommen, säger Fedorov till lagets hemsida.

Fedorov har skrivit på ett treårskontrakt för klubben.

– Vi känner att vi vill visa att vi tror på honom och att vi ger honom chansen att komma in i det så det inte blir att han känner en för stor press direkt. Vi vet att det är en omställning att komma till Sverige, men vi tror på honom och har fått goda ord från flera spelare och ledare i Finland, säger Kjell Nicklasson.

Missa inte: (+) Sillyns stora vinnare – Bandypuls TV listar de tio bästa värvningarna: "Dags för honom att visa hur bra han egentligen är"